Lijkt mij héél toepasselijk in deze rare corona-p(l)andemi. Of wat anders moeten wij denken van wat wij eerst in De Tijd en daarna in ‘tScheldt te slikken kregen over het krasse initiatief van wat zich ‘de overheid’ laat noemen. Die ‘overheid’ heeft er 2,1 miljoen euro, afgedokt door u en mij, voor over om aan de burger – aan u en mij dus – te gaan vragen wat hij denkt over het begrip ‘democratie’. De Tijd noemt het burgerbevraging, in ‘tScheldt wordt het, veel toepasselijker, afgedaan als een schertsvertoning. In Antwerpen hoor ik die geboren en getogen sinjoor al zeggen: ‘Lot maai nie lachen hei!’ Inderdaad, laat mij niet lachen! Na meer dan een jaar opgedrongen corona-dictatuur zonder een schijntje van een greintje burgerlijke inspraak omtrent de totaal scheve gang van zaken, met als uiterlijke tekens van achtergang een groeiende armoede, zelfs bij wat tot nader wanorde wordt bestempeld als de ‘middenklasse’, de klasse die geacht wordt (nee, werd) halfweg te staan op de maatschappelijke ladder.

Ik hoop dat de niet democratisch verkozen minister Annelies Verbinden – excuus Verlinden – zodanig overstelpt zal worden door Democraten met gezond verstand, zowel uit haar eigen slinkende CD&V-partijtje als uit andere systeem-partijen, dat zij op den duur de idiotie zal gaan inzien van die knotsgekke bevraging naar iets wat al sinds pre-coronale tijden op het schroot is gekieperd: democratie ofte inspraak van de burger in wat over hem/haar van hogerhand wordt bedisseld. Komt Annelies ter zake tot voortschrijdend inzicht, dan betekent dat voor de burger alvast een gemeenschappelijke besparing van een dikke twee miljoen euro. Toch aardig meegenomen in deze beroerde tijden van officiële inkomens-boycot? Helaas, ik vrees diep in mijn koekebroden hart dat ik mijn burgerwensen voor werkelijkheid neem, omdat de kliek van De Croo en zo per se van mij en u zal willen vernemen wat wij denken over democratie. ‘Over WàT, Alexander???? Kan je dat nog eens herhalen a.u.b.? HER-HALEN, ja. Neen, Alexander, daar bedoel ik NIET mee opnieuw komen HALEN.

Jullie, Vivaldieven, zijn bij simpele en bovendien brave burgers als ik en de lezers dezes al méér dan genoeg komen halen! Jullie hebben dan ook dan nog de ergerlijke pretentie jullie zelf aan ons voor te stellen als ‘de overheid’. Bijna had ik geschreven ‘voor te stelen’ met een el te kort in het werkwoord. Dat er in deze droeve tijden van slinkende inkomsten en uit de pan swingende energiekosten, wel meer werkwoorden rondslingeren waarin iets te kort is, hoeft niet te verbazen en vermits er nog geen tekenen te noteren vallen van beterschap ter zake, zit het er héél dik in dat wij nog wel een héle tijd in de miserie van de uitzichtloosheid inzake corona zullen zitten. Ondanks knappe Annelies die waakt, Alexander met zijn linkervoet op Italiaanse bodem en zijn rechtervoet in ’t belgiekske zónder bodem, Frank die óók niet democratisch geplebisciteerd is en Vincent van Quickengeboren en andere nuttige wezens, is voor ons het blozend oosten nog niet voor morgen en vraag je het aan Van Ranst, dan zal die antwoorden in zijn eigen sappig corona-taaltje: ‘Voor morgen? Nog nie bijkanst!’     

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Hoe klonk het weer in dat liedje: ‘Er gebeuren rare dingen rondom mij?’           ”

  1. overheid ? Roverheid ja .

Trending

%d