Geert Wilders: Rutte 4 totaal losgezongen van werkelijkheid, lak aan gewone man en vrouw en hun zorgen

De afgelopen twee dagen lang is er in de Tweede Kamer uitgebreid gediscussieerd over de plannen van het kabinet-Rutte 4. Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) viel op door de felle stellingnames en kritiek op het regeerakkoord van Rutte 4. Zo vindt de PVV o.a. dat de stijging van de energierekening voor gezinnen, voor huishoudens, volledig moet worden gecompenseerd. In het debat van 19 januari 2022 in de Tweede Kamer beschreef de politicus de plannen van de regering als onfatsoenlijk, gemeen en asociaal en diende direct een motie van wantrouwen in.

Voorzitter dit is een asociaal en onfatsoenlijk kabinet, het is ook niet het kabinet Rutte 4, maar Kaag 1, dat het verkiezingsprogramma van D’66 uitvoert. Tientallen miljarden voor stikstof, klimaat, ontwikkelingshulp, cultuur, meer Europese Unie, meer asielzoekers, meer immigranten, meer ellende. Maar miljoenen, maar dan ook miljoenen Nederlanders snakken naar een betaalbare boodschappentas, naar een lagere energierekening, naar een fatsoenlijke zorg, naar een hogere AOW-uitkering, naar tienduizend extra agenten om die groeiende criminaliteit in hun straat in hun wijk in hun stad eindelijk eens goed aan te pakken…

Geert Wilders – Kamerdebat 19 januari 2022

Wilders zette de nieuwe regering weg als een ‘kleine elite’, die het ‘wel leuk heeft met elkaar’ en veel mensen ‘keihard in de kou laat zitten’. Veel van de kritiek ging over de keuzes die ook nu worden gemaakt in zorg, zoals de 400 miljoen bezuinigingen op de verpleeghuizen en het niet verhogen van de capaciteit op de Intensive care-afdelingen in de ziekenhuizen. Daarnaast hekelde de PVV-voorman het niet laten groeien van de AOW en wil 1 miljard vrijmaken voor 10.000 extra politieagenten.  

2 comments

  1. Nederland is in verval op decadetie af.ik heb Wilbers debat in de tweede kamer gezien.Wat de media verzwijgen omdat de nederlanders het niet mogen weten en ook hier is dat er in de partij van Rutte een veroordeelde moslimterroriste zit die vrij rondloopt in het parlement en nu de deradicalizerede raadgever is van Rutte en dat de minister van justitie moslim is en ook nog de turkse nationaliteit heeft .Mooi over zwijgen in de pers en media.Er moet dringend iets gedaan worden met de journalisten en hun bazen

Comments are closed.