Jan Jambon (N-VA) subsidieert hetze tegen Zwarte Piet

Zoals bekend heeft een extreemlinkse luidruchtige minderheid de afgelopen jaren een oorlog ontketend tegen ons mooiste kinderfeest, dat van Sinterklaas. De traditionele helper van de Sint, Zwarte Piet, die zoals iedereen weet zwart is omdat hij met cadeautjes door de schouwen kruipt, zou plots een symbool van ‘racisme’ zijn. Klinkklare onzin natuurlijk. Maar de extremisten boeken succes: kleine groepjes relschoppers verstoren intochten, grote bedrijven als Bol.com en Facebook gaan mee in de hetze.

Wie zijn eigenlijk die linkse extremisten die een kinderfeest verpesten? In Vlaanderen werd zopas een nieuwsbrief verzonden door ‘Hand in Hand’, een ‘beweging tegen racisme’, om promotie te maken voor een ‘betoging tegen racisme’ op 22 maart in Brussel. Eén van de strijdpunten is deze keer de afschaffing van Zwarte Piet. De actie tegen Zwarte Piet maakt deel uit van een campagne ‘dekoloniseer’, die ook straatnamen en standbeelden viseert.

Zwarte Piet wordt blijkbaar geviseerd omdat hij, hoe kan het ook anders, ‘extreemrechts’ zou zijn. In extreemlinks jargon klinkt dat zo:

Het is racisme dat belet dat het een genietbaar feest wordt. Het is racisme dat belet dat alle kinderen kunnen meegenieten van het feest. De kern van extreemrechts is gestoeld op racisme. Misschien geeft een verdwijnende Zwarte Piet ons alsnog deze les: racisme verhindert dat er een samenleving komt die genietbaar kan zijn voor iedereen en dat is de reden dat het moet stoppen.’

Nu is het duidelijk dat in een normaal land een private vereniging die opkomt tegen kindervriend Zwarte Piet in Vlaanderen geen leden en geen geld zou hebben. Maar Vlaanderen is net als België alleen een subsidiemachine, waar miljarden euro belastinggeld door de partij-elite verdeeld wordt over massa’s clubjes van de politieke vriendjes. In dit geval is het NVA-minister Jan Jambon die subsidies voor ‘sociaal-cultureel werk’ in het rond strooit.

En dit zijn de bedragen die de Zwarte Piet-haters van Hand in hand binnenrijven:

2021 Jaarsubsidie Hand in Hand tegen racisme 215.700 euro

2020 Jaarsubsidie beweging hand in hand 126.393 euro

2019 Jaarsubsidie beweging hand in hand 132.000 euro

Sinds het begin van zijn Vlaams ministerschap heeft Jan Jambon (N-VA) dus al een bedrag van liefst 474.000 euro Vlaams belastinggeld cadeau gedaan aan de linksextremisten om ons feest van Zwarte Piet kapot te maken…

Met dat geld wordt overigens ook in een vangnet voorzien voor gebuisde werknemers van de staatszender. De naam Jihad Van Puymbroeck doet wellicht bij sommigen een belletje rinkelen: deze madam, waarvan de voornaam letterlijk ‘heilige oorlog tegen niet-moslims’ betekent, werd door de VRT aangeworven, maar moest opstappen toen bleek dat ze veel extreemlinkse tweets had geplaatst, in het bijzonder tegen… de N-VA. Deze heilige-oorlog-madam is nu één van de voorzitters van het vetgesubsidieerde Hand in hand.

8 comments

  1. Als je je dan toch geroepen voelt om hier en daar tot een geschiedeniskundige zuivering over te gaan, begin dan eens met Charles Rogier zijn standbeeld en pleinnaam te verwijderen. Deze minister beweerde dat de eenheid van het land (België) alleen kon bereikt worden door eenheid van taal, het frans. Verder moesten Vlamingen uitgesloten worden van functies in het leger, de administratie en het gerecht … zo zal het Germaanse element vernietigd worden.
    Haat, discriminatie, uitsluiting en “vernichtung” op nazischaal.

  2. Als het werkelijk zo is dat Minister President Jambon , eveneens verantwoordelijk voor cultuur, deze uiterst linkse organisatie die alle typisch Vlaamse culturele uitingen voortdurend gewoon als racistisch beoordelen, rijkelijk subsidieert, dan heeft Jambon en in tweede orde de N-VA een probleem. Ofwel weet Jambon langs geen kanten wat hij ondertekent, ofwel ziet hij gewoon geen graten in het ondermijningswerk van deze rabiate rode bende: in beide gevallen is hij verantwoordelijk voor deze regelrechte kaakslag voor de goedmenende Vlaming en een typisch staaltje hoe deze man voortdurend bewijst dat hij op de verkeerde stoel zit. Wij zullen , als kiezer, hieraan remediëren.

  3. Hand in hand, in de jaren 80 bekend onder de naam VAKA (Vlaams actie komitee tegen atoomwapens) organiseerde vroeger demonstraties tegen Navo kernwapens in Europa (die een reactie waren op de plaatsing van Soviet kernwapens in Oost Europa).

  4. hoe groot kan de schande zijn ? een feest voor kinderen dat al vele generaties bestaat ,en een feest van geluk is voor kinderen ,en hun ouders ! wordt nu geboycot en als racisme bestempeld ? WAAROM ???? moeten wij echte Belgen ,ons aanpassen aan de racistische gedachten en wil ,van enkele leeghoofden ???? en die krijgen dan nog eens € 474000 staatsteun van VLAAMS BELASTINGELDEN ??? SCHANDALIG EN ONBEGRIJPBAAR DAT MENSEN EEN KINDERFEEST , ZO NEGATIEF GEBRUIKEN

    1. “Wij echte Belgen”…. Spreek voor jezelf, Johan, en stop dat belgicisme dat met de zwarte kindervriend geen moer te maken heeft!

  5. De bende van Jan Jambon (N-VA) de Vlaamse filiale van de Vivaldi criminelen.

  6. Alle kinderen houden van Sinterklaas en Zwarte Piet. Helaas als ze groot worden en degelijk opgevoed zijn in het staatsonderwijs, dan worden vele grote kinderen hatelijke mensen die subsidies nodig hebben voor hun oorlogen.

Comments are closed.