Het Rijk is er nog niet, weet Hannes Cattebeke in de maandagse Gazet van Antwerpen zijn talloze lezers te melden, maar liefst vijftien (15) ministers met twee vingers van hun geheven rechterhand, dat ze stuk voor stuk in dit verse coronajaar een verwezenlijking tot stand willen brengen die uw en mijn leven gaat verbeteren. Ho ho ho ho, effe een foutje rechtzetten: ik schreef ‘gaat verbeteren’, maar journalist Cattebeke had het in zijn veel belovend flutartikel over ‘kan verbeteren’, wat wellicht als een tempering van de mogelijks geschapen Vrijheidsverwachting mag geïnterpreteerd worden. Het cliché mag dan stilaan tot op het draadje versleten lijken, ik ga toch maar weer schrijven dat ik niet over die glazen bol beschik om te zeggen of het Rijk van de Vrijheid verbetering ‘kan’ of verbetering ‘gaat’ brengen voor alle burgers die binnen het journalistieke schootsveld liggen van de Vlaamse penneridders die er als Don Quichot en Sancho Panza op uit lijken te zijn om aan windmolens, al dan niet gebakken, lucht te onttrekken om u en mij daar in de loop van dit pas aangesneden jaar 2022 nog ruiterlijk op te vergasten. Het Rijk der Vrijheid staat voor de (achter)deur en kijkt of het goed is.

Terecht verschrikkelijk benieuwd, want dat de journalistiek van alle gezindten zich ertoe verbindt om àlle levens van àlle lezers te beter te maken in plaats van ze, als naar gewoonte, met onheilsartikels allerhande te verpesten, mag, kan, gaat op zich toch al een wonder heten. Tja, er zijn zo van die ogenblikken in een krantelezer zijn leven dat hij het zowaar zou gaan betreuren dat een kalenderjaar liefst 365 dagen lang en om de vier schrikkelijke jaren 366 dagen lang duurt. En al die tijd laat de beloftevolle journalistiek in Vlaanderen-ons-Vaderland haar lezers van beider kunne (ja, vooruitstrevende lezer en lezeres, ik erken nog steeds slechts twee kunnen tot spijt van wie ’t benijdt) in de spreekwoordelijke steek. Staat viroloog Van Ranst misschien voor de achterdeur of houdt een niet-gevaccineerde schoelie de voordeur onder uitschot? Zo zie je toch maar weer hoe een goed bedoelde belofte van veelbelovende schrijvelaars des Vlaamsen vaderlands de boel in het honderd of, straffer nog, in het duizend kan sturen. En wie moet het dan toch maar weer bezuren?

Juist, de volkomen onschuldige lezers die zitten uit te kijken naar een niet nader genoemd Rijk der Vrijheid. Het zal je Rijk maar wezen… Intussen slaat een nieuw opgedoken variant met worteltjes van Zuid-Afrika tot Groot-Brittannië andermaal wild (ik wik mijn bijwoord) om zich heen buiten het bereik van premier Johnson die belaagd wordt door een meute ontevreden aanhangers die van aanhangen hun buik vol lijken te hebben. Waar moet dat eindigen? De vraag stellen, is ze niet kunnen beantwoorden, maar geen mens die daar zijn slaap voor laten zal. Wel een resem mensen die hun wijsvinger naar hun slaap brengen als wilden zij beduiden dat voormeld Rijk der Vrijheid niks meer of minder dan een mistige hersenschim is, waarmee wij allen moeten leren leven alsof het virusvarianten waren. Hoe lang nog, Meneer Cattebeke?!!!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Het Rijk der Vrijheid staat voor de (achter)deur       ”

  1. briers ghislain

    15 ministers , dus minstens 15 maal belogen , 15 maal bedrogen .

Trending

%d