Nieuwe buitenlandminister Wopke Hoekstra op bezoek bij Europese Unie en België, conflict met Rusland bovenaan agenda

In de samenstelling van het nieuwe regime in Nederland is de baan voor minister van Buitenlandse Zaken naar CDA’er Wopke Hoekstra gegaan, hij werd afgelopen maandag beëdigd. Hoekstra was in Rutte 3 minister van Financiën en wordt nu buitenlandbaas en vicepremier. Zijn eerste bezoek ging dinsdag naar de Europese Unie en België om daar in Brussel met de buitenlandchef van de Europese Unie Josep Borrell en zijn Belgische ambtgenoot Sophie Wilmès van alles te bespreken. Bovenaan de agenda staat, wat betreft het Nederlandse regime, niet de gatenkaas die de Europese buitengrenzen zijn, maar de vermeende dreiging van Rusland.  

Het ‘nieuwe’ liberale regime in Nederland heeft de hoop een voortrekkerstrol in de Europese Unie te gaan spelen en wenst een nog agressievere rol van de organisatie in het buitenland. De ontvanger van deze agressie is zeer zeker Rusland, het land probeert met alle macht de – vanuit de V.S.A. aangestuurde – protesten in de buurlanden te temperen, zodat er niet nog een vijandig land (zoals nu Oekraine) aan de grens ontstaat.

Bij dit conflict tussen de VSA en Rusland neemt de EU geen bemiddelende rol in, maar loopt in de pas achter Amerika aan. De buitenlandministers van de EU bereiden al enige tijd strafmaatregelen tegen Rusland voor en wachten op het moment dat vanuit Washington opdracht wordt gegeven deze door te voeren, dit tot groot genoegen van de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van Nederland.

Hoekstra heeft in het regeerakkoord laten optekenen dat; ‘een krachtige NAVO blijft de hoeksteen van onze collectieve verdediging’.  Gezien de massale en constante toestroom van asielzoekers uit Afrika en de islamitische aanslagen in Europa, is bovenal onduidelijk wie er nu precies wordt verdedigd door dit Atlantisch genootschap.