Spanje: ‘Zelfmoorden erger dan Covid’, corona wordt griep

Er is ook in de regimemedia al sporadisch over bericht: Spanje lijkt het eerste land waar de coronahysterie stilaan overgewaaid lijkt. De Spaanse linkse regering heeft laten weten dat zij, met de opmars van de omikron-variant, covid niet meer wil zien als een pandemie, maar als een ‘endemische ziekte’: een inheemse ziekte dus die jaarlijks terugkeert, net als de griep.

Concreet betekent dit dat maatregelen als quarantaine en testen worden verlaten, en dat wordt overgestapt naar een waarschuwingssysteem zoals dat ook voor griep geldt: ziekenhuizen en dokters signaleren het aantal gevallen, de overheid schat zo de ernst van een golf in, en neemt dan maatregelen waaronder vaccinatie van risicogroepen en uitbreiding van het aantal IC-bedden. Zo wordt de coronadictatuur gestopt en keren we terug naar het normale leven.

Een belangrijk element, dat door de regimepers angstvallig onder de mat wordt geveegd, is één van de redenen waarom Spanje die stap wil zetten: het aantal zelfmoorden blijkt fors gestegen te zijn.

De Spaanse krant El Mundo heeft het over ‘El suicidio, la “pandemia silenciosa”‘: zelfmoord, de stille pandemie. In 2020 blijken er in Spanje maar liefst 3941 zelfmoorden gepleegd te zijn, dat is een triest historisch record. Een grafiek in de krant toont aan dat in elke bevolkingsgroep onder de leeftijd van 50 jaar het aantal doden door zelfmoord nu fors hoger ligt dan het aantal doden door Covid-19.

Die stijging van het aantal zelfmoorden houdt uiteraard verband met de gevolgen van alle hysterische coronamaatregelen: zaken die failliet gaan, mensen die afgedankt worden, vereenzaming door het wegvallen van sociale contacten…

Is er iemand die gelooft dat het in dit land anders is? Ook bij ons zijn er de voorbije jaren helaas een heleboel gevallen van zelfmoord, die in grote mate verband houden met de angstpsychose, de hysterie en de coronadictatuur…

Bron: https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2022/01/07/61bc7b19fc6c83660e8b4601.html

De zelfmoordlijn: https://www.zelfmoord1813.be

2 comments

  1. dat vermoedde ik al, economische onzekerheid en éénzaamheid en veel geconfronteerd worden met eigen gevoelens geeft angst en stress(die overweldigend kunnen zijn)

  2. Als de ideologie van ‘één ziekte, één oorzaak, één oplossing (vaccins)’ voorgaat op elke vorm van behoedzaamheid, onderzoek en gezond verstand, dan krijg je onvermijdelijk dit resultaat. Voor de ware revolutionair telt een mensenleven niet als het niet dienstbaar is aan de universele revolutie voor een nieuwe ‘rechtvaardige’ wereldorde. Trek uw conclusies.

Comments are closed.