Friese winkelier trotseert regime, poging winkel te sluiten mislukt

In het Friese dorpje Oldeberkoop trotseerde een lokale onderneemster de dictaten van het liberale regime, door gewoon haar winkel open te houden en de lockdown te negeren. De burgemeester stuurde vervolgens eerst een tweetal BOA’s en daarna een politieagent mee, om een zware boete uit te schrijven en sluiting van de winkel op te leggen. Daarop verzamelden meer dan 100 burgers zich voor de winkel met de ondersteuning van een aantal boeren en hun trekkers. Deze overmacht deed de burgemeester inbinden en de politie en BOA’s dropen af.   

De zoon van de winkelier laat in een bericht over de situatie weten dat de burgemeester nu dan maar een dwangsom oplegt, die zelfs richting de 15.000 euro gaat. Een totaal illegale maatregel binnen een onrechtmatig beleid, volgens de uitbaatster van de winkel. Ze hoopt zelf dat meer ondernemers haar voorbeeld zullen volgen, ”…zodat wij onze vrijheid weer terugkrijgen. Want ze kunnen onmogelijk alle ondernemers voor de rechter slepen.”

2 comments

  1. Zoals in Friesland is de enige manier om in grote massa protest te voeren tegen
    Onbenullige maatregels,want als enkeling zijt ge de pieneut en dat zouden we ook
    In groep moeten doen als we politiek vals beschuldigd worden!!

Comments are closed.