Zwarte racist Paul Beloy op VRT: ‘Blanke mannelijke meerderheid in voetbal breken’

De staatszender VRT heeft kritiekloos de rode loper uitgerold voor een racistische scheldtirade. Uiteraard niet tegen zwarte of gele mensen, maar tegen blanke mensen.

Auteur van de scheldpartij is een zekere Paul Beloy, die blijkbaar ooit overbetaald ergens tegen een bal heeft gestampt. Hij werd geboren in Congo, maar verkoos om één of andere reden in het stoute racistische België te blijven in plaats van naar het idyllische Congo terug te keren. Uit dankbaarheid voor zijn nieuwe vaderland wist hij te melden:

“De blanke, mannelijke meerderheid in de voetbalbond moet gebroken worden. Die blanke, superioritaire meerderheid blijkt dus niet in staat om duidelijk te functioneren bij zulke problemen.”

“Heel de Pro League is een witte bende. Eén vrouw mag ertussen zitten en één iemand van Charleroi die geen Belg is. Voor de rest zijn dat allemaal witte, blanke mannen.”

De staatszender VRT stelde hem daarop geen enkele kritische vraag. Racisme mag bij de VRT, zolang het maar anti-blank is.

Aanleiding voor de racistische uithaal was één of ander doorsnee voetbalincident, waarbij één of andere supporter iets lelijks naar één of andere overbetaalde balstamper zou geroepen hebben. Niets aan de hand dus, dat is nu eenmaal voetbal: het volk gaat naar het stadion, betaalt teveel aan de organiserende sjoemelclub, en mag in ruil zijn frustratie eens uitschreeuwen tegen de dikbetaalde miljonairs op het veld. Of tegen elkaar (zie filmpje).

Wie verfijning en subtiliteit verwacht moet naar een Mozartconcert gaan, niet naar het voetbalstadion van Club Brugge. Kan je daar niet tegen? Stop dan met zeuren en zoek een andere stiel.

7 comments

 1. Goed, ik heb dan een vraag voor meneer beloy.

  De Afrikaanse voetbalbond, zit vol mannelijke zwarten. Alle spelers zijn zwart. Is dat geen discriminatoir probleem dan?

  Afrika moet dringend cultreel verrijkt en beschaafd worden door blanken!
  Want Afrika is echt veel te zwart, het heeft meer diversiteit nodig!

  Mijn gedacht.

  Het verwijderen van de blanke man – in zijn eigen thuislanden – draait op volle toeren in de media:

  Op het even te illustreren:

  Edmund Connoly
  Conditie rood: Witte mannelijke uitwissing in reclame
  https://www.unz.com/article/condition-red-revisited-white-male-erasure-in-advertising/

  Edmund Connoly
  Conditie rood: Uw visuele verplaatsing is nu voltooid
  https://www.unz.com/article/condition-red-your-visual-displacement-is-now-complete/

 2. Gedurende heel de match uitgescholden via spreekkoren? Behalve Kompany heeft niemand iets gehoord. Waarom heeft meneer Kompany dan de vierde scheidsrechter langs de zijlijn niet ingeschakeld? Bij de politie Brugge ook al geen klachten geregistreerd. De insinuaties van Kompany raken kant noch wal. Gefrusteerd wegens puntenverlies tegen Club Brugge? Kompany, zoon van Congolese immigranten is euromiljonair geworden dank zij blanke voetbalsupporters in Europa. Quid dankbaarheid? Terloops, verzet tegen integratie of onvermogen om te integreren kan wijzen op gekleurd of etnisch racisme. Mijn advies: asiel- en immigratieaanvragen koppelen aan bereidwilligheid en slaagkansen op integratie. Integratie betekent o.m., respect opbrengen voor onze taal, normen, waarden, cultureel erfgoed. Voorbeeld: Het Nederlands, Carnaval van Aalst, Sinterklaas en Zwarte Piet maken o.m., deel uit van ons nationaal cultureel erfgoed.

 3. De natte droom van Afrikaanse extremisten: zo snel mogelijk blanken verwijderen van alle bestuursfuncties en vervangen door zwarte Afrikanen. Allez een Afrikaanse variant van een staatsgreep.

 4. Inderdaad, voor fijngevoeligheid hoef je niet in een voetbalstadion te zijn. Waarbij het sportjournaille niets onverlet laat om telkens de boel voor een ‘topwedstrijd’ of een zogenaamde ‘derby’ flink op de jutten, twee triviale clans die ten strijde trekken, dat trekt volk van allerlei ‘slag’. Vroeger waren de overbetaalde sjotters van de tegenpartij allemaal jeannetten of gestampte boeren of hoerenzonen,… met de multiculturele verrijking die wokegewijs elke dag opnieuw opgepookt wordt in de gestroomlijnde mediakanalen, is er een dankbare dimensie bijgekomen.

 5. Zou autochtonfoob racisme dan al ooit gesanctioneerd zijn in ons land ?

 6. Vele van die “blanke ” bestuursleden hebben vele jaren als vrijwilliger hun nikkel afgedraaid voor de clus en de bond . En ze hebben hun strepen verdiend . Wel , indien anders geaarde of andersgekleurde medemensen gelijkaardige functies willen , dat ze dan eerst bewijzen watt ze waard zijn ; Niet door ” antiracistisch -modieus te janken ” , maar door de handen onbetaald uit de mouwen te steken in de jeugdwerking , als stewards , … . Maar niks gepresteerd hebben ,
  niks bewezen hebben en dan klagen en janken , daaraan hebben we geen boodschap . En als die overbetaalde potstamper graag in een voetbalbond zetelt met een overgrote zwarte meerderheid , in Zaire ( of is t nu terug congo , in Gabon , in soudan en nog wat afrikaanse landen zijn ook voetbalbonden . Hij kan daar gaan solliciteren .

 7. JUIST, ik hoorde het deze morgen OOK ! Een échte SCHANDE !!!

Comments are closed.