Bijeenkomst in Venray over burgerrechten door politie beëindigd

De Mobiele Eenheid (ME) heeft gisteren aan een bijeenkomst in Venray (Noord-Limburg) met enig geweld een einde gemaakt, zo meldt de lokale pers. Meerdere aanwezigen op de bijeenkomst kregen zetten en klappen van de politie toen ze zich niet snel genoeg naar buiten begaven. Het gebouw werd volgens de lokale politiewoordvoerder op verzoek van de gemeente ontruimd. Er waren bij de bijeenkomst een 75-tal mensen aanwezig, in een gebouw waar een dansschool is gevestigd, die luisterden naar een uiteenzetting over burgerrechten.

Bij de ontruiming is de deur ingetrapt door de ME en zijn ook enkele ruiten kapotgeslagen. Daarna werd iedereen verzocht om direct het pand te verlaten, er is overigens niemand aangehouden. Vanwege de harde lockdown heeft het regime artikel 9 van de grondwet, die vrijheid van vergadering en betoging moet garanderen, in de prullenbak gegooid en daarmee een burgerrecht afgenomen. Bijeenkomsten zijn dan ook verboden en om die reden kon de politie gisteren ingrijpen in Venray.