Nederland zit vanaf vandaag in een harde lockdown, dat betekent enkel winkels als supermarkten en drogisterijen open mogen en de afsluiting duurt tot in ieder geval 14 januari. Dat kreeg de bevolking gisterenavond te horen van de demissionaire regering in een ingelaste persconferentie. Eerder deze week lekte al het een en ander uit over de aanstaande maatregelen, het Outbreak Management Team (OMT) liet weten het verstandig te vinden een harde lockdown in te voeren en later bleek dat ook de regering hierin mee zou gaan. Aanleiding voor dit alles is om de verspreiding van omikron te vertragen, een nieuwe variant van het coronavirus die ook in Nederland is aangekomen.

Het is een keiharde keuze die nergens echt goed valt. De lijst met verboden is dan ook behoorlijk lang. Kersmarkten vervallen, sportwedstrijden enkel professioneel en zonder publiek, nauwelijks mensen mogen uitnodigen voor vieringen van kerst en de jaarwisseling. Daarnaast zijn veel winkels de dupe, het gaat dan om de zogenaamde niet-essentieel winkels, wat er op neerkomt dat bijna alle winkels dicht zijn. Met name de horeca wordt wederom keihard geraakt, het is daar nu enkel nog mogelijk om eten af te halen.

Over de omikronvariant blijft nog veel onbekend, zowel over de snelheid van de verspreiding als hoe ziekmakend deze is, zo werd eerder deze week door de regering verhaald. Ondertussen blijft het Nederlands beleid om door te gaan met vaccineren. Hoe tegenstrijdig het beleid is bleek gisteren wel tijdens de persconferentie bij een antwoord van OMT-voorzitter Jaap van Dissel op een voor de hand liggende vraag. Een journalist vroeg het volgende: “2 prikken werken niet tegen omikron, waarom een booster – is zelfde prik- dan wel?”. Het antwoord van Jaap van Dissel: “dat weten we niet”.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Nederland weer in harde lockdown, beleid en onderbouwing met elkaar in tegenspraak”

  1. Goh we hebben nu ook al 18 plussers ze zijn helemaal gek geworden die doorgesnoven gasten van de roverheid

  2. Door prikken worden de cijfers weer gezond, en gezondheid is het voornaamste.

Trending

%d bloggers liken dit: