Jaarlijkse solidariteitsactie Voorpost Nederland: voedselpakketten voor arme volksgenoten

Een vijftal jaren terug begon de nationalistische actiegroep Voorpost met het uitdelen van soep aan daklozen in het land en deze solidariteitsactie in de koude wintermaand december is inmiddels uitgegroeid tot een uitdeling van voedselpakketten aan arme volksgenoten. Woordvoerder Florens van der Kooi laat aan ReactNieuws weten dat er een stijgende lijn zit in de aantallen voedselpakketten die ieder jaar  worden verdeeld en dat dit volledig samenhangt met de ontvangen donaties. Dit jaar heeft de organisatie zo’n twintig uitgebreide voedselpakketten kunnen verdelen en daarnaast nog losse kadootjes zoals speelgoed. In Vlaanderen houdt Voorpost ieder jaar min of meer dezelfde actie.

Stichting Hart Voor Eigen Volk en Voorpost voorzien hiermee in Nederland arme volksgenoten die hulpbehoevend zijn en financieel in zwaar weer zitten. Men moet dan denken aan werkelozen, eenoudergezinnen en ouderen met een klein pensioen, die via het eigen netwerk worden aangemeld. Het zijn dus mensen uit de nationalistische en vrijheidsbeweging, die zich ten bate van de samenleving toen of nu inzetten en op het moment zelf ondersteuning kunnen gebruiken.

Dergelijke voedselpakketten zijn vooral voorzien van de eerste levensbehoeften, met etenswaren als spaghetti, aardappels en tomatensoep. Daarnaast zit er iets extra’s bij als chocolade en chips voor tijdens de kerst. Er komen ook aanvullingen bij van bevriende organisaties en activisten, waardoor het pakket dit jaar een zeeppakketje met douchegel en shampoo erbij heeft en onderzetters van hout met inscriptie.

Alle pakketten zijn inmiddels al verdeeld. Activisten van Voorpost stellen in het begin van de maand december alle voedselpakketten samen en deze worden voor de kerst aan de gelukkigen uitgereikt. Het is een jaarlijkse actie van de organisatie en de volgende verdeling van de voedselpakketten zal in december 2022 plaatsvinden.

One comment

Comments are closed.