De Katwijkse klokkenluider en activist Huig Plug heeft eind november van de politierechter in Den Haag een veroordeling ontvangen van maar liefst 10 weken cel, waarvan vier weken voorwaardelijk. Er was aangifte tegen hem gedaan door de demissionaire minister-president Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge, vanwege een humoristische tweet, van twee gevulde lijkzakken bij een auto in het bos en daaronder de tekst ‘Sorry mensen. De persconferentie gaat niet door vanavond.’ De eis van de officier van justitie in deze zaak was 3 maanden gevangenisstraf.

Op 15 december 2019 werd Plug eervol ontslagen vanwege zijn meldingen dat er talloze dingen misgingen in het ziekenhuis van de Scheveningse gevangenis, alleen dit werd door Justitie zelf niet erkend. Sindsdien doen veel van zijn berichten via twitter en uitspraken in diverse programma’s de nodige stof opwaaien en is er vanuit het liberale regime druk gezet om Plug voor de rechtbank te krijgen.

Huig Plug is al langer een luis in de pels van het Nederlandse machtscentrum. Zo staat het videoplatform van YouTube vol met zijn filmpjes waarin hij allerlei bewindslieden en hoge functionarissen kritisch ondervraagt wanneer ze over het Binnenhof wandelen. De man is een wandelende kaartenbak en weet vaak wie of welke bureaucraat op de achtergrond beleidsstukken voorbereidt en in elkaar zet.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d