Buschauffeurs AZC Ter Apel gaan actievoeren tegen onveilige werksfeer.

Er komen dit weekend acties tegen de overlast van asielzoekers op de buslijnen tussen Emmen en Ter Apel. Volgens interne communicaties van FNV streekvervoer, in handen van RTV Noord, gaan de acties in eerste instantie drie dagen duren. Lijn 72 van Emmen naar Winschoten zal alleen tussen Ter Apel en Winschoten passagiers in laten stappen, en lijn 73 rijdt Ter Apel helemaal voorbij.

De Actie komt nadat Qbuzz een ultimatum van FNV streekvervoer naast zich neer legde. De FNV wil dat er ’s avonds vanaf zes uur permanent beveiligers meerijden met de bussen die langs Ter Apel moeten. Dit zou de overlast, grotendeels veroorzaakt door veiligelanders, tegen moeten gaan.

Het openbaar vervoer rond Ter Apel kampt al jaren met fysiek en verbaal geweld van criminele vreemdelingen. Migranten drinken teveel (Pitt bier schijnt populair te zijn), weigeren voor een buskaartje te betalen, en worden agressief wanneer ze hierop aangesproken worden. Vooral migranten die geen kans maken op asiel, maar weigeren terug te keren naar eigen land, zorgen wekelijks voor incidenten. Eind oktober werd een buschauffeur in Emmen toegetakeld bij een opstootje met 30 migranten. Het is dan ook niet gek dat de buslijnen al niet meer vlak voor het AZC stoppen. Ook een speciale pendelbus voor asielzoekers, bedoeld om de reguliere busdiensten te ontlasten, heeft niet tot de beoogde vermindering van de incidenten geleid. Ook de treinverbinding tussen Emmen en Zwolle kampt nu met soortgelijke onrust van veiligelanders.

Tegelijkertijd neemt gemeente Westerwolde, waar Ter Apel deel van uitmaakt, het COA onder vuur met dwangsommen. De gemeente heeft inmiddels al 60.000 euro boete opgelegd omdat het COA meer mensen opvangt in Ter Apel dan volgens afspraken is toegestaan.

One comment

 1. Dit doen die chauffeurs zich feitelijk allemaal zelf aan.
  Dit duurt nou al een eeuwigheid en de chauffeurs stappen weer steevast in hun bussen om hun rondje te rijden.
  De oplossing ligt eigenlijk voor de hand.
  Stap naar de baas van Qbus en leg hem uit dat hij die rit zelf maar moet gaan rijden als hij dat zo graag wil.
  Zo niet gewoon deze bus in de remise laten staan en laat dat tuig dan maar lopen naar waar ze naartoe willen.
  Dreiging met ontslag gewoon gaan er worden zat chauffeurs gevraagd bij het transport.

Comments are closed.