Politie schiet met scherp bij demonstratie tegen coronamaatregelen

Gisterenavond waren honderden mensen in het centrum van Rotterdam bijeengekomen om te protesteren tegen de nieuwe coronamaatregelen van het liberale regime. Toen de politie kwam opdagen ontspoorde de betoging volledig, werden auto’s en politiewagens in de brand gestoken en bij een aantal winkels de ruiten ingegooid, uiteindelijk zijn een achttal mobiele poltie-eenheden ingezet om de Coolsingel helemaal leeg te vegen. De politie is aangevallen door de demonstranten en er werd met scherp geschoten op de betogers, waarbij zeker 7 gewonden zijn gevallen en meer dan 20 aanhoudingen verricht.

Omdat vanuit het regime wederom nieuwe coronamaatregelen zijn opgelegd en men zelfs verder wil gaan richting een 2G-beleid, is de onrust in de samenleving verder toegenomen. Het is onduidelijk wat precies de aanleiding was dat het gisterenavond zo ontspoorde en tot grof geweld van beide kanten kwam. Met het in brand steken van auto’s, schoten van de politie en het gooien van vuurwerk, leek het centrum van Rotterdam gisteren even op een oorlogsgebied.

Afgelopen donderdag was het ook al raak in Rotterdam en werd door havenarbeiders en aan de haven verbonden werkenden de tweede Maasvlakte helemaal platgelegd. Dit als protest tegen de vergaande coronamaatregelen en het ongrondwettelijk uitsluiten van mensen. In een brief die op de sociale media verscheen sprak men van ‘de totale chaos die dit kabinet en zijn handlangers veroorzaken’ en ‘we beroepen ons op onze burgerplicht en komen in verzet’.

One comment

Comments are closed.