Traditioneel Zwarte Pietenjournaal bij Ongehoord Nederland

De Nederlandse omroep Ongehoord Nederland (ON) zendt op zaterdag 13 november om 10u00 via de eigen webstek en op YouTube het traditionele Zwarte Pietenjournaal uit. De omroep kiest hiervoor, omdat de andere omroep NPO ervoor heeft gekozen om het Sinterklaasfeest te ontnederlandsen en niet langer Zwarte Pieten te laten zien en er een politiek-correct verhaal van te maken. Het journaal van ON wordt iedere zaterdag, vier weken lang, uitgezonden om 10u00.

Op 13 november is het dus echt feest voor de kinderen, want ze kunnen weer gewoon van de Nederlandse Sinterklaasviering op het beeldscherm genieten. ON heeft een kijkje gegeven over wie er in het eerste programma te zien zijn, naast natuurlijk Sinterklaas en meerdere Zwarte Pieten. Zo komen twee Kamerleden, Geert Wilders en Thierry Baudet, aan het woord en voormalig model en presentator Arlette Adriani.

One comment

  1. Racisme in de hoogste graad vind ik het, van zij die het ‘correcte’ denken claimen. Liever vuile vieze witte pieten opvoeren die Sinterklaas mogen helpen, dan mooie verzorgde zwarte pieten. Wat is er mis met zwarte pieten die Sinterklaas graag willen helpen om er voor onze kinderen een zalig Sinterklaasfeest van te maken?

Comments are closed.