Gisteren, bij stemmingen over een tweetal zware moties, ingediend bij de Goedkeuringswet derde verlenging geldingsduur Tijdelijke wet maatregelen covid-19, bleek dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen was. Het ging erom enige grenzen te stellen bij de coronamaatregelen, namelijk over het zowel uitsluiten van invoering van 2G, als het nooit inzetten van de coronapas in essentiële voorzieningen. De moties werden ingediend door Kamerlid Pepijn van Houwelingen van Forum voor Democratie, de liberale partijen waren tegen en de oppositie voor.

Met de invoering van 2G wordt bedoeld dat iemand enkel een coronapas krijgt als hij of zij volledig is gevaccineerd of is genezen, dit beleid is inmiddels in een aantal Duitse deelstaten ingevoerd. Het nooit inzetten van de coronapas in essentiële voorzieningen gaat over bijvoorbeeld de gezondheidszorg en de supermarkt, waar op het moment ook niet-gevaccineerden naar binnen mogen. De coronapas of coronabewijs is nu een Qr-code die iemand via zijn mobiele telefoon kan laten zien en scannen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: