Het viel de afgelopen maanden op dat de zelfverklaarde mensenrechtenorganisaties zich in zwijgen hulden, nadat duidelijk werd hoe wijdverbreid het politiegeweld tegen coronandemonstranten wel niet was. In de persconferentie van Viruswaarheid, van afgelopen vrijdag  5 november, liet bestuurslid Jeroen Pols weten dat hij contact had gezocht met Amnesty International, met de vraag wat zij gaan ondernemen tegen dit politegeweld. Het antwoord was een helder NIETS, want Amnesty is “Geen grote organisatie en kan niet naar elke demonstratie een waarnemer sturen.”

Merkwaardig is, zo weet Pols te melden, dat Amnesty wel waarnemers naar Wit-Rusland toe kan sturen. Dat deze ‘kleine’ organisatie een jaaromzet heeft van 28 miljoen euro en in een kantoorpand zetelt van 12 miljoen euro. Volgens Amnesty is Nederland een mooi land en heeft politiegeweld geen prioriteit, daarbij zou dit alles gaan om niet geverifieerde incidenten. De beelden en foto’s van die incidenten worden overigens massaal door boze mensen gedeeld via de sociale media.

Bij het politiegeweld, tijdens meerdere demonstranties, viel ook het mishandelen van militaire veteranen op, waarbij een van hen bij een recente demonstratie zijn pols heeft gebroken toen hij een klap van een politieknuppel wilde afweren. Maar Amnesty heeft het brutale politiewegeld volledig onbesproken gelaten en is ook afwezig nu onze grondrechten en vrijheden op een ongekende schaal weggenomen worden.

Volgens Jeroen Pols is de waarheid dat Amnesty de machtsgreep onder de vlag van corona volledig steunt. Hoewel er één tweet werd verzonden met het verzoek om geweld tegen demonstranten te onderzoeken, worden op de website van Amnesty alle inbreuken op de vrijheden en grondrechten volkomen gerechtvaardigd en is dit volgens de organisatie proportioneel. Amnesty heeft een directie en bestuur dat grotendeels bestaat uit voormalige PvdA-politici.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Amnesty International onderneemt niets tegen politiegeweld op coronademonstraties”

  1. Henk der Niederlánder

    Het is in het geheel niet moeilijk te begrijpen dat amnesty zich hierin niet laat horen of zien.
    Als je aan de subsidietiet hangt moet je uiteraard wel het juiste geluid laten horen en zwijgen als het zo uit komt, anders komen de geldstromen in gevaar.
    Veel mensen hebben nog steeds niet begrepen dat al deze gesubsidieerde clubs feitelijk dienen als lobbygroepen.

Trending

%d