Politie uw vriend? Blijkbaar NIET in Zuid-Afrika.

Helaas, want de misdaadcijfers, de beruchte plaasaanvalle inbegrepen, rijzen daar de spreekwoordelijke pan uit en beterschap lijkt niet in zicht. Dat leer ik uit de alternatieve media, want in de gestroomlijnde pers wordt dat netjes(?) onder de mat geschoven. Ter zake onlangs een verhelderend verhaal te lezen gekregen van een plaasboer die het zoveelste slachtoffer was van voormelde aanvallen en die de politie niet tot zijn vrienden rekent. In Middelburg, in wat nu Mpumalanga moet genoemd worden, maar vroeger Oost-Transvaal heette, werd de 60-jarige boer Heyns aangevallen door een bende grondeisers die de man urenlang gegijzeld hebben. Het is helaas niet bij gijzelen gebleven, maar de ‘eisers’, allicht geïnspireerd door de al lang door president Ramaphpsa aangekondigde onteigening zonder vergoeding, hebben de sukkelaar, zoals in het Afrikaanse artikel wordt geschreven, pimpel en pers geslagen en ook een van zijn schouderbladen gebroken.

De boer was namelijk zo onvoorzichtig geweest een van de aanvallers, die op zijn plaas was komen wonen, erop te wijzen dat hij een structuur neergezet had die onwettig was. Hij wou de situatie met hem uitpraten en wat video’s van de ‘structuur’ nemen, waarop de bruut hem bestormde met een spies en een hark. Boer Heyns, een gewaarschuwd man die voor twee telt, had zijn pistool binnen handbereik en loste een waarschuwingsschot. De kerel bleef op hem afstormen. Ik had hem dood kunnen schieten, zei Heyns, maar heb het niet gedaan. Slecht bekwam het hem, want zijn belager kreeg ‘hulp’ van eerst drie en op den duur van 15 tot 20 kerels uit de omgeving, van wie er een aantal op naburige plase werkten. En zeggen dat Heyns al van vroeg in de ochtend de politie om bijstand had gevraagd, maar die had hem laten weten dat ze pas later een draai zouden kunnen komen maken.

Toen de politie dan eindelijk kwam opdagen, kregen de ‘beweerde’ aanvallers het bevel de boer los te maken, waarvan zij dan sadistisch misbruik hebben gemaakt om nog eens extra aan zijn gebroken schouder te ruk en te pluk. De politie zag dat blijkbaar niet en heeft ook geen enkele wagen in beslag genomen en evenmin iemand aangehouden. Na drie kwartier is zijn buur opgedaagd en die heeft hem dan naar een ziekenhuis gebracht. Toen ze het dorp in reden, zagen zij dat hoofdverdachte, de kerel die Heyns met een spies had bestormd, door de politie daar werd afgezet. In dit land de gewone gang van zaken, zei Heyns, die naar eigen zeggen al 20 gevallen bij de politie heeft aangegeven, maar er wordt niet opgetreden. De dag na de overval is hij bij zijn advocaat een verklaring gaan afleggen en hebben ze samen een aangifte opgesteld van poging tot moord. De internetkrant die het bericht wereldkundig (nu ja…) heeft gemaakt, heeft de politie over de zaak aan de tand gevoeld, maar luidde het laconiek dat ze nog niks konden zeggen, ook een typische reactie van de politie bij dergelijke ‘akkefietjes’.

Nu weet ik wel, beste lezers, dat er in Vlaanderen mensen zijn die vinden dat die boeren ginder het zelf gezocht hebben: zij hadden daar maar weg moeten blijven. Mag ik er toch even op wijzen dat die boeren, wier getal steeds schaarser wordt, er toch maar voor zorgen dat die miljoenen inwoners van de republiek brood en andere voeding op tafel krijgen, zodat de regenboognatie niet verhongert, zoals in Zimbabwe en andere Afrika-staten. Misschien maar een detail, maar toch even over nadenken a.u.b..       

2 comments

  1. 1) Vreselijk, dit zijn afro fascisten daar in de nieuwe Zwarte Apartheids Natie Zuid Afrika. En het ergste is dat deze onderdrukte, en verkrachte en mishandelde, vermoorde (al 4000 blanken vermoord nu daar, plaasmoorden) GEEN ASiel kunnen aanvragen binnen een EU/ Schengen zone natie. Puur discriminatie en ongelijke behandeling is dit, ik moet bij FVD en PVV een aktie team organiseren om IND aan te klagen. Wie dit leest, doe het aanklagen IND, laat de blanken in Zuid Afrika een massa proces starten, zamel geld in.

    2) Ik ben hier in Delft nog net twee weken geleden door een Afro Surinaamse man van een Afro stichting flink met de dood bedreigd, en uitgescholden, en ik heb de telefonische recording, ja hij heeft mijn eenzaamheid misbruikt om zo mij te laten doneren voor zijn stichting via benefiets, en ik vorderde het terug, 80 euro en nu dit dus. Ik kon GEEN Officiele aangifte doen, toch te bang ok voor deze surineger, hij had keihard gezegd dat zijn vrienden van de politie mij van de flat gaan gooien ok. Om 80 euro donatie gelden die ik terug vorderde, waar heb ik nu mee te maken?? HOe hij praat door de telefoon, ik kan er niets tegen doen, deed alleen melding even want er is ook LHBTI haat en geweld bij met doodsbedreiging. Ik kan niets doen verder, ben toch te bang, vaker meegemaakt ok. Ik ben maar een eenzame Koelieschrijver en in die hele zwarte wereld is dit intimidatie en gewelddadig gedrag normaal ok, vaker meegemaakt en overleefd dankzij mijn primordiale angsten nu voor zwarten. Aangifte doen is vragen om een zware mishandeling door surinegers, (een keer meegemaakt) en de politie delft zou mij nooit helpen, als koelietje.

    3) STEM aub Pro White Dutch ok, en vecht voor je Hollandse volk, RAS en Vlag en blanke hollandse vrouwen, dit is Afro Fascisme en ik weet hier alles over. Ook Hindoe Fascisme keur ik af, echt gewelddadig en barbaars, ook meegemaakt. Eigen Hollands VOLK EERST, ik geef jullie gelijk en ben openbaar lid van Forum voor Democratie. in januari 2022 zal ik FVD empoweren, en FVD moet binnen 18,1888 jaar tijd de grootste partij worden van Nederland met vertakkingen tot in Alle Europese Naties, incl UK en Rusland. Absolute VRijheid van menings uiting is ons absoluut Libertarisch VOLKSrecht en dit moet zo blijven. Je hoeft niemand ervoor te haten en geen haat te zaaien ok, maar je moet er je VOLKSrechten mee verdedigen denk ik. (Ben zelf meer Anarchist ok)

  2. Ik stel een ruiloperatie voor : laat die boeren terug naar hier komen , en stuur de ” gelukzoekers ” en “asilbetruger ” naar het vrijgekomen land in Afrika . Er mogen gerust wat volksverraders van hier mee om die Aslbetruger ginder te begeleiden . En als ze daarna ginder van honger sterven : ze hebben grond die vruchtbaar gemaakt is , dat ze hem bewerken .

Comments are closed.