Ooggetuigeverslag: hoe de dictatuur restaurant ‘Julia’ in Mechelen sloot

Met de coronopas is de liberale dictatuur nu volledig uitgerold over Vlaanderen. In Mechelen probeerde een moedige Vlaming verzet te bieden: restaurant ‘Julia’ kondigde aan dat het voortaan alleen nog privé-evenementen zou organiseren. Maar Open VLD-dictator Vandersmissen, de marionet van Bart Somers, sloeg opnieuw keihard toe. Dit is een ooggetuigeverslag van de eigenaar van restaurant ‘Julia’:

‘ Restaurant Julia is gesloten! 5 x zijn ze sinds 3 november met een buitenproportionele politiemacht bij Julia binnengevallen.

De eerste maal om zogezegd te sensibiliseren in opdracht van de Mechelse burgervader Alex Vandersmissen. Dat het zo potsierlijk buitenproportioneel was zegt veel over zijn visie en affiniteit met een autoritaire controlestaat. “Hoe ging dat in zijn werk?”:vraagt u… de eerste maal zonder aanbellen, zonder kloppen en dus zonder toestemming terwijl de zaak nog niet open was gewoon binnengestapt (hou er rekening mee dat wij hier gedomicilieerd zijn en dat het gebouw buiten openingstijden dus privé is) ZONDER HUISZOEKING. Ik word “gesensibiliseerd” (lees gemanipuleerd, bedreigd en geïntimideerd).

Op 3 november om 17u50, net voor start eerste evenement komt er een persoon aan de deur. Ik herken hem, ondanks zijn mondmasker als een van sensibilisanten. “Als je doorgaat dadelijk, komen we binnenvallen (intimidatie, provocatie, manipulatie, dreigementen) Hij blijft voor de deur staan en spreekt ALLE voorbijgangers aan (lees potentiële deelnemers aan het evenement). Hij intimideert en dreigt met boetes als men bij ons zou binnengaan. 4 deelnemers haken daaropvolgend af uit angst. Ik begin hem te filmen tijdens zijn actie en hij druipt aanstonds af. De camera blijft nu actief op het portaal gericht. Hij keert niet meer terug.

Om 19u40 vallen ze binnen met een buitenproportionele botinnekesmacht. Ze legitimeren zich niet behalve door te wijzen naar hun mooie bovenarmband (ahum…waar kennen we dit van?) Ondanks mijn initieel verzet en vraag naar een huiszoeking (privé-evenement!!) Wordt dit geweigerd met de totalitaire woorden:” Niet nodig, wij mogen alles!) Ze duwen me, met de vuist op mijn borstkas weg uit de deuropening. Ze banen zich een weg naar de zitruimte waar 16 gasten aanwezig zijn. Ze legitimeren zich niet en eisen van alle deelnemers hun CST en ID.

Sommigen verzetten zich, wijzen op het karakter van de bijeenkomst en op hun rechten. De houding van de “botinnekes” wordt driester. Deelnemers worden bedreigd, gemanipuleerd en geïntimideerd (boetes, arrestatie,…). Iedereen gaat uiteindelijk – logisch – overstag. Ik blijf me verzetten, zeker als ze een verklaring en ID vragen van mijn Pluszoon (minderjarig 17). Ik verzet me en zeg dat dit niet zonder voorafgaandelijke toestemming van de ouders mag. “Wij mogen alles!” De volgende actie betreden ze het werkgedeelte van mijn keuken. Mijn echtgenote wijst hen op het verbod conform de haccp. “Wij mogen alles”, mijn vrouw herhaalt…hij treedt terug…nog wat over en weer gediscussieerd.

Volgende actie is het opeisen van een uitdraai van de GKS (witte kassa). Dit kan niet zonder afsluit dag. Mijn echtgenote zegt meermaals dat het niet lukt. Ze dreigen de kassa in beslag te nemen…(lees: zonder huiszoeking – privé-evenement). Ze verlaten uiteindelijk de zaak en blijven nog minstens een kwartier buiten aan de zaak ronddraaien. De economische schade is enorm!!! Dit is nog maar het relaas van de eerste inval!

Tweede dag: namiddag komt de inval- leidende rechercheur een brief (lees juridische tekst – dreigen met sluiting) brengen van onze burgervader Alex Vandersmissen (Open VLD) en een bestuurlijk verslag van de inval van gisteren. We beslissen even op adem te komen en wijselijk de dreigbrief van Vandersmissen ter harte te nemen. We sluiten Julia en bellen alle deelnemers af.

‘s Avonds (deuren dicht, lichten gedoofd, Julia is overduidelijk gesloten en ik sta voor mijn gezin te koken in de keuken van Julia. De botinnekesmacht staat weer voor de deur (Jaja, 7 breedgeschouderde, in kogelvrije vesten getooide heersers) Ik doe open en ze dringen binnen (ZONDER HUISZOEKING!!! JULIA IS VISUEEL DUIDELIJK GESLOTEN – EN DUS PRIVE) Ze banen zich een weg naar achter, tot in de tuin, de toiletten…WAAR ZITTEN ZE!? WAAR GAAN WE ZE VINDEN!? De toon is buitengewoon spottend en de sommige heren hebben een provocatieve glimlach en houding. Ze vinden niks. (Ahnee, we zijn gesloten…) Ze eisen de deelnemerslijst van het evenement van de tweede dag. Ik weiger en reageer geagiteerd. Het geeft lang genoeg geduurd enn eis dat ze mijn rechten respecteren en mijn woning verlaten…Dit wordt op hoongelach onthaald, ik krijg nog een zachte duw van een achterkomend schoudertje en ze verlaten mijn privé)

LEES, HUIVER EN WEEN…dit is België, dit is Vivaldi…’

11 comments

 1. Pure nazi praktijken! Ongewettigd en dus de wet overtredend door criminele intimidatie, afpersing en TERREUR in opdracht van de politieke criminelen voor uitvoering van onwettige maatregelen, dit is gestapo!!
  De overheid/politiek voert openlijk oorlog tegen de bevolking!
  Dit is niet minder dan terrorisme.
  En die zwarte bottinekes blaaskaken die meewerken als voetvolk door gestapo te spelen moeten zich doodschamen. Wat vinden hun families en kinderen van hun optreden tegen uitbaters van dit restaurant?
  Vinden ze zichzelf stoer om werkende mensen te broodroven, te intimideren en te terroriseren zodat ze zouden gehoorzamen om onbevoegd en onwettig politie te spelen en hun klanten medisch te discrimineren omdat de politiek haar macht misbruikt??
  Aan welke kant denken de bottinekes te staan als ze hun bottinekes hebben uitgetrokken?
  Ze vergeten dat ze dan OOK naast de uitbaters staan als gewone werkmens!!!

 2. De dictatoriale trekjes en de machtswellust van sommige liberale excellenties beginnen stilaan ziekelijke proporties
  aan te nemen, maar zolang het volk dit lijdzaam blijft pikken zal het alleen maar erger worden en wanen ze zich meer en meer onaantastbaar.
  In dit specifieke geval zou ik toch overwegen om een goede advocaat te nemen (geen met OVLD signatuur!) en een formele klacht in te dienen bij het comité P wegens machtsmisbruik, schending van de privacy, enz., en dit door allen
  die bij het incident betrokken waren. Een advocaat weet wel hoe dit moet geformuleerd worden .Misschien zijn er ook
  mensen die met hun smartphone iets opgenomen of gefilmd hebben, of die de naam van een van de dappere flikken
  hebben kunnen noteren? Alles kan helpen, zodat ze niet de indruk krijgen dat ze letterlijk met alles wegkomen.
  Tevens hoop ik ook dat VB en NVA hierop gepast zullen reageren en dit voorval overal in Vlaanderen bekend maken,zodat het Vlaamse klootjesvolk eindelijk eens begint in te zien voor wie ze vooral niet meer moeten stemmen!

 3. Deze razzia tegen weerloze horeca-mensen en hun klanten, zou in een normaal land tot rechtsvervolging leiden van de verantwoordelijke(n) aan de top. Maar het is duidelijk dat zelfs interpellaties in de Mechelse gemeenteraad gaan weggelachen worden.

  De politieke strijders, voor onze Grondrechten, vooral uit het Vlaams Belang en N-VA, daarom op hoger niveau procedures over deze casus te beginnen. We zijn niet zover meer van het stadium, zoals in Australie, waar de machthebbers zich onaantastbaar wanen.

  Ik heb vastgesteld dat Mechelen onder een O-VLD dictatuur lijdt; trouwens ook in Gent en Leuven worden de mensenrechten zwaar overtreden. De horeca-mensen dienen hun (pro-forma) afkeuring voor de Covid-Pass uit te stallen. De leiding van de overkoepelende horeca-bond is verkocht aan de O-VLD. Geen zinnig mens kan ooit nog voor deze partij stemmen of hen steunen.

  Ieder vrijheidslievend mens dient de Covid-Pass en de handhaving ervan te veroordelen. Evenals de muilkorven die ons tot slaven maken. Het verzet in Vlaanderen moet even breed worden als in Nederland!

 4. Het is de invoering van de nieuwe dictatuur. Hoe kan ik jullie steunen?

 5. Het pollitiegeweld in Australië en op veel andere plaatsen is mensonterend. Geef kleine mensen een béétje macht, en ge krijgt dat. Het zijn die fanatieke uitvoerders van bevelen – met uniform of met een armbandje – die tot alles in staat zijn en de dictatuur concreet maken.

  Mensen in de horeca, jullie moeten verdwijnen, want horeca is één van de plaatsen waar mensen samen kunnen komen en waar tegenstand kan georganiseerd worden.

  Indien ge daar één of ander schaapje op wijst is het antwoord steevast: ‘dat zal hier nooit gebeuren’.

 6. Wij mogen alles, de verbeelding aan de macht, de roes van de vrije mens, zonder God noch gebod. Dictatuur schenkt grenzeloze vreugde, zie ze lachen van de pret In Auschwitz en de goelag werd ook veel gelachen door de bewakers en hun jonge bleke intellectuele meesters.

Comments are closed.