Risico overlijden aan Covid-19 onder 45 jaar is vrijwel nihil

Toen de Covid-19-pandemie begin 2020 uitbrak nam België geen enkele maatregel. Het gevolg was dat de eerste golf hard inbeukte op een onvoorbereide samenleving. Uit de cijfers bleek ook toen al, dat vooral hoogbejaarde en al verzwakte mensen in woonzorgcentra het slachtoffer werden. Maar de media besteedden véél tijd en aandacht aan enkele uitzonderlijke gevallen van jonge mensen, die ook aan de ziekte zouden bezweken zijn. De boodschap was: ‘Covid-19 kan voor iedereen dodelijk zijn’, en die doemboodschap is ook vandaag nog blijven hangen.

Maar er is goed nieuws: Covid-19 is intussen voor mensen jonger dan 45 jaar vrijwel in geen enkel geval meer dodelijk. Dat leest u goed: onder de 45 jaar overlijdt werkelijk vrijwel niemand meer aan Covid-19.

Dat blijkt uit het rapport van Sciensano, het Belgische infocentrum, voor week 40 van 19.10.21 tot 25.10.21. Het aantal personen jonger dan 45 dat aan Covid-19 was nihil. Geen enkele dus.

En dat is consistent met de situatie van vorige week, van 25.10.21 tot 31.10.21. Toen was er welgeteld 1 (één) overlijden jonger dan 45.

Covid-19 begint dus steeds meer op de griep te lijken: dodelijk voor reeds verzwakte oudere mensen, maar volstrekt onschadelijk voor jongere gezonde mensen. Oudere mensen wordt dan ook de kans gegeven een griepspuit te nemen; voor jonge gezonde mensen wordt dat als overbodig gezien, aangezien zij op eigen kracht en immuunsysteem een stevige griep op 1-2 weken kunnen overwinnen.

One comment

  1. In tegenstelling tot covid, is de gifspuit wel dodelijk voor jonge mensen, zoals dat ook was voor Camilla Canepa, Katja Jagodic en Maxime Beltra. En dan heb ik het nog niet over de vele jonge slachtoffers die misschien niet sterven, maar wel blijvende letsels overhouden aan die moord-injecties. Het erge is dat onze overheden dit ook weten, maar dat het hen geen moer kan schelen. Het wordt zelfs niet eens vermeld in de media! Wat zegt dat over de mensen die over ons leiden en hun empathisch vermogen? Het laat zien dat zij over lijken gaan om er zelf beter van te worden.

Comments are closed.