In Brugge hebben het afgelopen weekeinde duizenden mensen geprotesteerd tegen de coronamaatregelen, in het bijzonder de coronapas, die eigenlijk een dictatoriale verplichting tot vaccinatie vormt.

Ondanks de regen verzamelden de minstens 3500 manifestanten massaal op het Zand, en trokken ze daarna in een lange stoet door de binnenstad. Ze scandeerden ‘liefde, vrijheid, democratie’, en ‘geen dictatuur’. Op borden was te lezen ‘Decroo = Adolf’, ‘Blijf van onze kinderen’, en ‘ No pass, no lies, just freedom’. Opvallend was de aanwezigheid van alle groepen in de samenleving: mannen en vrouwen, bejaarden, gezinnen met kinderen, studenten…

De protestactie ging uit van de vereniging ‘Belgians for freedom’. Ook al is dat een beetje een vreemde naam, want er bestaan geen ‘Belgians’ en ze spreken ook geen Engels, toch kreeg de actie steun van een brede waaier van verenigingen uit het hele politieke spectrum, gaande van (uiterst) rechts tot (uiterst) links. Voor het eerst in lange tijd lijkt er een breed front van verzet tegen de liberale corona-dictatuur te ontstaan.

De organisatoren willen met een aanhoudende reeks van demonstraties de beweging van volksprotest laten groeien, en zo de druk op de politiek voor vrijheid en tegen de dictatuur opvoeren. Dat is zeker nodig, want twee ingrijpende maatregelen komen eraan: de verplichte coronapas op de werkvloer, gevolgd door verplicht onbetaald thuisblijven voor niet-gevaccineerden zonder ontslag (en dus geen recht op uitkering), en de verplichte ‘derde prik’ volgend jaar ook voor perfect gezonde jonge mensen.

De manifestaties gaan uit van een hele reeks vrij spontaan gegroeide verenigingen en groepen, maar er lijkt toch wel één grote gezamenlijke manifestatie te groeien: die op 21 november in Brussel.

Voor volgende week staat een kleinschaligere actie gepland in Gent:

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Grote betoging tegen coronopas in Brugge”

  1. We waren met 6000 demonstranten in Brugge. Ik was er zelf bij.
    Het verzet zal groeien, men kan niet blijven mensen voor de gek houden! Dus ook jij, ja jij mens, of je nu geprikt bent of niet, je bent welkom bij ons. Iedereen verbinden, in een verbond naar vrijheid ipv uitsluiting.
    Links, rechts, centrum, christen, moslim, atheïst, oud, jong, rijk, arm, het maakt niks meer uit!
    Wij pikken het niet meer…. en jij?

  2. Hector Van Oevelen

    Dat duizenden mensen van alle leeftijden en alle opinies het hondeweer hebben getrotseerd om tegen die hondse dictatuur te protesteren, vind ik ronduit hartverwarmend en gelukkig is er een fors polariserende krant als Reactnieuws om van die actie verslag te doen, want van de zgn. reguliere media moeten we geen ‘reguliere’ berichtgeving verwachten. Een héél dikke proficiat aan deze 3.500 (min of meer) dapperen die voor onze vrijheid de tekst van dat eertijds veel gezongen volkslied in de praktijk hebben gebracht: LINKS en RECHTS moet ik marcheren, LINKS en RECHTS aan u voorbij… Voor multi-herhaling vatbaar!

Trending

%d bloggers liken dit: