Druk vanuit regering: immigranten ondergebracht in Utrechts viersterrenhotel

Vanuit de Nederlandse regering komt regelmatig het verzoek om immigranten te voorzien van onderdak, om zo de constante instroom van buitenlanders te verzekeren. Zo geeft ook de Gemeente  Utrecht, met een extreemlinks bestuur van D’66, Groenlinks en de ChristenUnie, gehoor aan het verzoek van de regering om mensen op te vangen die van elders komen. Een aantal onder hen wordt opgevangen in het City Center Lodge Utrecht, een viersterrenhotel in het centrum van de stad, waarvan de gepepperde rekering door overheidsinstelling het Centraal Opvang Asielzeokers (COA) wordt betaald.

De keuze voor opvang in dergelijk luxueus hotel, voor mensen die vaak zelfs uit veilige landen hier zijn beland, is een opmerkelijke zet. Wel vaker zijn extreemlinkse besturen genegen om juist voor mensen van buiten Europa diep in de buidel te tasten om hen te plezieren en er zonder gêne met veel belastinggeld wordt gesmeten.

Net als elders in het land moeten ook de gemeenten ruimte vinden om de constante toestroom van immigranten op te lossen. Zo blijven regio, gemeente en de landelijk overheid in gesprek om wat men noemt ‘extra asielopvangenplekken’ te organiseren. Dit in een woningmarkt waar velen van de eigen bevolking geen woning of geen geschikte woning kunnen krijgen en met name voor sociale huurwoningen jaren moeten wachten.

One comment

  1. Ik wil daar ook wel wonen voor 150 euro per dag of 4650 euro per maand !

Comments are closed.