Ton Verlind, oud-boegbeeld van KRO Brandpunt, lange tijd het belangrijkste actualiteiten programma op de televisie, laat zich deze week in een vraaggesprek met de Andere Krant stevig uit over de rol van de gevestigde media in Nederland. Hij verwijt de Publieke Omroep (NPO) afwijkende meningen af te serveren, spektakel en emotie te zoeken en weet dat een groot aantal mensen de media zien als onderdeel van de macht. De voormalige verslager vna de KRO heeft dit alles én meer opgeschreven in een recent uitgegeven boek ‘Een schitterende slangenkuil’.

Het is Ton  Verlind opgevallen dat er een enorme kloof gaapt tussen de Nederlandse televisiekijkers en de NPO en uit zijn opmerkingen valt te ontwaren dat de schuld hiervoor bij de media zelf ligt. Op verschillende platforms op de sociale media heeft hij dit kunnen waarnemen, bijvoorbeeld waar het gaat om het coronabeleid van de regering. De afkeer tegen de gevestigde media zou dus wel eens opgelost kunnen worden doordat journalisten gewoon de vragen stellen die bij veel burgers op de lippen branden, weet Verlind.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: