Opnieuw tienduizenden in Amsterdam op straat tegen coronapas

Een maand na de succesvolle demonstratie in Amsterdam tegen de coronapas, vond gisteren een betoging plaats met hetzelfde onderwerp, die net als de vorige keer tienduizenden mensen naar de Nederlandse hoofdstad heeft getrokken. De demonstratie werd ondersteund door politieke partijen als Forum voor Democratie, onderzoeksgroep Viruswaarheid en actiegroep Voorpost. Er was directe verslaggeving door alternatieve media als blckbx.tv en potkaars. De demonstranten droegen talloze vlaggen, spandoeken, protestborden mee en er waren creatief uitgedoste burgers te zien, die ondanks het slechte weer massaal op de demonstratie zijn afgekomen.

Nederland sluit nog altijd aan bij een Europees verschijnsel van massale demonstraties tegen de uitgerolde corona-maatregelen en de vergaande controlemaatschappij. De aantallen blijven voor Nederlandse begrippen enorm, demonstraties van een dergelijke grootte zijn er in de nieuwe eeuw nog niet geweest. Het is tekenend dat ondanks de enorme tegendruk en demonisering vanuit de machtshebbers, via vooral de media, zoveel mensen zich niet hebben laten weerhouden de straat op te gaan om hun mening te uiten.

Thierry Baudet op de vrijheidsdemo in Amsterdam.

Activisten van Voorpost verzamelen op demonstratie.