Gisteren vonden in Duitsland de landelijke verkiezingen voor de Bondsdag plaats en de sociaal-democraten van de SPD hebben die gewonnen en zijn nu de grootste partij van het land. De christen-democraten van de CDU/CSU halen hun slechtste resultaat ooit en de populistische oppositiepartij AfD lijdt verlies ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2017 en wordt de vijfde partij achter de groenen en de liberalen. Dit betekent dat bijna zeker Olaf Schulz van de SPD de nieuwe Bondskanselier wordt.

Veel van het verlies van de CDU/CSU lijkt bij de SPD terecht te zijn gekomen. Opvallend is dat naast de SPD de partij die Grüne een winnaar is, die duidelijk de derde formatie worden en ondanks haar extremistische opvattingen grote kans maken om mee te gaan regeren. De oppositiepartijen verliezen juist, ook na jarenlang wanbeleid van de CDU onder Angela Merkel.

De linkse partij Die Linke haalt zelfs de kiesdrempel van 5 procent niet en zal het van de direct verkozenen in de kiesdistricten moeten hebben, om toch afgevaardigden naar de Bondsdag te mogen sturen. Voor de AfD is de uitslag zeker een domper, hoewel de partij nog boven de 10 procent van de stemmen blijft, had de partij er lang op gehoopt de derde formatie van Duitsland te blijven.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Landelijke verkiezingen Duitsland; SPD wint, fors verlies CDU, AfD vijfde partij”

  1. […] Bronnen:Zehn Notizen zur Bundestagswahl 2021Der Osten leuchtet, der Westen ist verloren: Jetzt muss sich der Osten vom Westen befreien – auch in der AfDBundestagswahl: Debakel für Union, AfD in Thüringen und Sachsen bärenstark, Linke unter fünf Prozent‘De zelfgenoegzamen, dat zijn de welgestelde hipsters’Diskriminierender „Journalismus“Merkels VersagenLANDELIJKE VERKIEZINGEN DUITSLAND; SPD WINT, FORS VERLIES CDU, AFD VIJFDE PARTIJ […]

  2. […] LANDELIJKE VERKIEZINGEN DUITSLAND; SPD WINT, FORS VERLIES CDU, AFD VIJFDE PARTIJ […]

Trending

%d bloggers liken dit: