Het Vlaams Belang heeft zopas als eerste politieke partij in Vlaanderen een eigen zogenaamde ‘app’ voor smartphones gelanceerd. ‘App’ is de afkorting van ‘applicatie’, en staat voor een stukje software dat je op je smartphone kan plaatsen: voor android-toestellen via de ‘Play Store’, voor Apple-apparaten via de ‘Apple Store’.

Daarmee levert het Vlaams Belang technisch een huzarenstukje af, en toont het nog maar eens aan dat het inzake moderne media momenteel koploper is.

De motivatie van de partij voor de eigen app is helder: de censuur doorbreken. De staats- en regimezender VRT benadeelt het VB nu al decennia lang als het op aanwezigheid in de studio’s aankomt, en bij het liberaal-commerciële pulpvehikel VTM is het al niet veel beter. Bovendien is er de censuur door Big Tech, waardoor bv. foto’s van Sint en Piet op Facebook gebannen worden…

We zijn het beu, zo klinkt het bij het VB: voortaan communiceren we rechtstreeks met onze kiezers.

De app is dus technisch knap gemaakt.

Tot zover het goede nieuws. Aan de minkant moet genoteerd worden dat de app voorlopig nog niet zoveel te bieden heeft.

De app bevat een chatfunctie die een rechtstreekse band met het VB belooft, die echter na gebruik urenlang stil en stom blijft. Misschien is men wat overdonderd door het beginsucces, maar daar zal men toch over moeten nadenken. Een chatfunctie die niet meteen in realtime beantwoord wordt, ook in het weekend, is anno 2021 eerder contraproductief.

De app bevat ook een beloningssysteem waar we sporen kunnen verdienen, maar helaas: die werkt (nog) niet. Tja.

De meerwaarde van de app zal bepaald worden door de kwaliteit van de ‘content’ die aangeboden wordt. Ook daar is, op zijn zachtst gezegd, toch nog werk aan. Het ‘Nieuws’ blijft beperkt tot geschreven artikels zonder veel beeldmateriaal. De bijzonder knap gemaakte video’s van Dries Van Langenhove, met zijn mediakanaal ‘Kies Dries’, ontbreken. En ook een duidelijke link naar de video’s van ‘Vlaams Belang TV’ ontbreekt.’

Maar goed, we krijgen nieuwsartikels. ‘Een nieuw rapport van de Europese Rekenkamer maakt duidelijk dat de EU eerder illegale immigratie aantrekt dan afremt’, zo meldt een nieuwsartikel, dat overigens door niemand ondertekend wordt. Maar een link naar dat rapport ontbreekt, dus de geïnteresseerde lezer blijft op zijn honger zitten. We zullen wij het dan maar doen: het is het Speciaal verslag 17/2021: Samenwerking van de EU met derde landen op het gebied van overname: relevante acties hebben beperkte resultaten opgeleverd: https://www.eca.europa.eu/nl/Pages/DocItem.aspx?did=59347

Daarbij rijst dan anderzijds wel de vraag of de gewone kiezer van het VB zit te wachten op de inhoud van een verslag van de Europese Rekenkamer…

Een ander artikel bevat deze zin: ‘ Er is groteske rechtswillekeur als een veroordeelde crimineel al dan niet naar de cel moet afhankelijk van de tijd van het jaar en de huidige celbezettingen’. Wij hebben het drie keer moeten lezen om het te begrijpen. Wat men wellicht bedoelt is: ‘ Een veroordeelde crimineel gaat nu niet altijd naar de cel. Als de gevangenis vol zit, dan wandelt hij gewoon vrij weg. Dat is komplete willekeur.’ Hebben ze daar bij het VB geen eind- of hoofdredacteur, die dat soort onbegrijpelijke jargonzinnen kan laten herschrijven?

Elk communicatiekanaal van een politieke partij staat voor de aartsmoeilijke opdracht een evenwicht te vinden tussen de bekommernissen van de gewone man en vrouw, en het technisch-inhoudelijke aspect dat eigen is aan politiek. Voorlopig heeft de VB-app dat evenwicht nog niet gevonden.

Maar goed, laten we de app het voordeel van de twijfel geven; het kan nog verder groeien. En laten we het ook van de andere kant bekijken: elke poging om de pulp van VTM en de propaganda van VRT tegen te gaan, is lovenswaardig.

Downloaden dus maar!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d