Vanaf 25 september coronapas in Nederland  

Het liberale regime gaat in Nederland concreet onderscheid maken tussen de eigen ingezetenen, namelijk degene die wel gevaccineerd zijn met het COVID-19-vaccin en zij die deze prik niet hebben laten zetten. De laatste groep, zij die vallen onder de zogenaamde ongevaccineerden, worden vanaf 25 september op een aantal plaatsen in het land de toegang ontzegt, te weten bij horeca, evenementen, bioscopen en theaters. Het zou gaan om een tijdelijke maatregel, maar veel van de eerdere maatregelen, getroffen gedurende de coronapandemie en ook als tijdelijk aangemerkt, zijn nog altijd niet van tafel.

Een coronatoegangsbewijs is voor iedereen beschikbaar als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Vanaf 14 jaar wordt eenieder straks gecontroleerd bij eerder genoemde plekken op een coronapas samen met een identiteitsbewijs. Volgens de laatste informatie van midden augustus heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geschat dat er in Nederland 1,8 miljoen ongevaccineerden zouden zijn.

De keuze van het regime om een coronapas in te voeren heeft tot veel kritiek geleid vanuit de maatschappij. Het heeft namelijk het vergaand inperken van een aantal grondrechten tot gevolg zonder dat hier een goede grond voor is. Daarnaast is er nu sprake van discriminatie op basis van medische gegevens. Meerdere horecagelegenheden hebben al laten weten zelf niet te gaan controleren op de coronapas.

Oppositie is er vanuit de Tweede Kamer, al sinds het begin van de corona-maatregelen, met name vanuit het Forum voor Democratie. De partij riep gisteren op, toen de coronapas werd bekendgemaakt, tot burgerlijke ongehoorzaamheid en daarnaast om de tweedeling niet toe te staan en niet aan dit systeem mee te doen.

4 comments

 1. Flatten the curve, ziekenhuizen niet overbelasten. En wat is het excuus nu , dat dacht ik al, corona was enkel een excuus (the great reset?) ZIj die nu nog geloven dat de overheid dit alles doet voor ons te sparen van massale dood en ziekte hoort opgesloten te worden in psychiatrie

  1. Ik geloof dat de maatregelen van de overheden in de meeste landen grotendeels genomen werden op advies van academici die de meest diverse politieke overtuigingen aanhangen, maar die allen het virus, de ziekte, de mogelijke behandelingen en vaccinaties wél wetenschappelijk hebben bestudeerd, en die hun kennis over het onderwerp niet hebben gehaald uit wat “alternatieve” “nieuwssites” daarover bijeen verzinnen.

   Ik geloof dan ook dat de overheid de maatregelen inderdaad neemt om “ons te sparen van massale dood en ziekte”. U blijkt dat niet te geloven. Waarom zouden de overheden van al die landen die – gelijksoortige! – maatregelen dan wel nemen? Waarom doen ze dat volgens u?

   U hebt het over “the great reset”. Ik neem aan dat u hebt gelezen wat het World Economic Forum zélf daarover publiceert. Bijvoorbeeld via

   https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/

   Maar zelfs als u alleen de onzin en de leugens gelooft die websites als Xandernieuws en EJBron daarover tateren, dan hoort u volgens mij toch niet opgenomen te worden in de psychiatrie.

   Oh, en ik kan kan me ook niet voorstellen hoe een “coronapas” méér het “einde van de vrijheid en democratie” zou inluiden dan een rijbewijs, een abonnement op de opera, een lidkaart van het Davidsfonds of een “bonus card” van de Carrefour..

 2. Vlaanderen zal waarschijnlijk dezelfde weg opgaan.
  Kortom, einde van de vrijheid en de democratie!!!

Comments are closed.