(Opinie) Neen aan de wolf in Vlaanderen

Wolven vallen nu in Vlaanderen ook al volwassen koeien en pony’s aan. Ze worden hier nog altijd gepromoot door verenigingen en door de overheid en dat beleid is onverantwoordelijk, het is schuldig verzuim en moet stoppen. Want vroeg of laat wordt ook een Vlaams kind opgevreten. Hier een paar overwegingen:

1. Groenen zijn hoegenaamd niet tegen ‘exoten’, zolang het allochtonen zijn: dan moeten er zoveel mogelijk moslims en illegalen binnenstromen, waardoor het hele land om zeep gaat. Maar als het over dieren gaat dan gaat het groene fundamentalisme zover dat men uitgestorven dieren die in de tijden van het Kolenwoud en de Menapiërs hier door onze wouden zwierven, opnieuw gaat importeren en stimuleren. Maar wat uitgestorven is, is niet meer inheems. Het is dus “exotisch”. De vraag rijst: wanneer is een diersoort inheems, in welke periode moet zij hier geleefd hebben om inheems te zijn? Zijn dan ook walvissen, reuzenkrokodillen en enorme beren inheems? Want die hebben hier ook ooit geleefd. Daar is niet over nagedacht, omdat fanatici over zulke dingen niet nadenken.

2. De samenleving van toen, waarin de wolf in Vlaanderen rondzwierf, is fundamenteel anders dan die van nu. Nu is alles verstedelijkt, Vlaanderen is één van de meest overbevolkte landen ter wereld, toen was er alleen maar woud. Dat verschil niet zien, is verdwazing. Men houdt zich aan de mantra “de wolf is bang van de mens en ongevaarlijk”. Die mantra berust niet op feiten, maar op naïviteit en ‘nobele wilde’-romantiek.

3. We kennen allemaal het sprookje van Roodkapje. Maar we kennen het enkel in de kindvriendelijke versies… In werkelijkheid zijn die sprookjes eeuwenoude sages die van generatie op generatie in Europa aan kinderen verteld werden, om hen te waarschuwen voor de reële gevaren die dreigen in het woud. Een bos waar wolven vrij in rondlopen is een gevaar voor mensen, en zeker voor kinderen. Die eeuwenoude, wellicht zelfs millennia oude wijsheid overboord gooien is crimineel.

Een oeroude illustratie van het Roodkapje-verhaal. De wolf wordt niet getekend als schattige aaibare knuffel, zoals vandaag, maar als het roofdier dat hij is.

4. Enerzijds haalt men de wolf naar hier, anderzijds doet men alles om het hem zo moeilijk mogelijk te maken dat hij eten vindt. Boeren moeten hun weiden extra beveiligen en krijgen daarvoor zelfs subsidies. Zo’n 350.000 euro vorig jaar alleen al. Maar als de wolf moeilijk eten vindt, zal hij steeds roekelozer worden en dus gevaarlijker. Zeker nu hij stilaan in roedels kan gaan jagen. Er wordt nu door de verdedigers van de wolf al niet meer helemaal uitgesloten dat hij geen kinderen (of zelfs volwassenen) gaat aanvallen. Het is alleen nog “onwaarschijnlijk”.

5. Heel deze waanzin zit vol tegenspraken. De welkomwolfgroepen én de verantwoordelijke minister (en natuurlijk ook de wereldvreemde EU) dragen een immense verantwoordelijkheid. Want wie zal aansprakelijk zijn als het “onwaarschijnlijke” gebeurt? Niemand natuurlijk!

Politici en actiegroepen zijn sowieso nooit verantwoordelijk voor de puinhoop die hun laksheid respectievelijk fanatisme aanricht. Terwijl het voorzorgsbeginsel vereist dat men vrij loslopende roedels wolven niet toelaat in de nabijheid van kinderen en mensen. Dat toch doen is schuldig verzuim.

Hoe waanzinnig is een samenleving geworden als ze om de ideologische premissen van een paar fanatici te bevredigen geld uitgeeft en mensenlevens in gevaar brengt. Terwijl ze ondertussen een gigantische dispositief op het getouw zet tegen corona. Vanuit dat zelfde voorzorgsbeginsel.

7 comments

  1. Zonder pardon afschieten, de “Rechten der Veetelers” dienen te primeren op dierenrechten

  2. Mei 2020: ik klik op internet éénmaal aan bij “Welkom Wolf” en werd zonder inloggen of gegevens invullen direct lid via facebook groups ireland.
    Melding Facebook Group: Willy, je bent nu lid van Welkom Wolf.

  3. Hoogste tijd dat de “Rechten vd Veetelende Mens” primeren op de Roofdierenrechten, gepromoot door onze beestofiele medemens

  4. Die gevaarlijke dieren horen niet thuis in Vlaanderen. Gezond verstand gebruiken… dus weg ermee nu het nog kan want ze vermenigvuldigen zich, ze hebben hier immers geen natuurlijke vijanden. Waarom zou een hongerige wolf of een hele roedel een lekker mensenhapje negeren?

  5. Ik zou liever zien dat bepaalde tweebenige exoten terug vertrekken, dan krijgen wolven – die wel degelijk thuishoren in het noordelijk halfrond – wat meer plaats. Goed, ze vallen vee aan, maar van mensen hebben ze wel degelijk schrik. Tenzij je tussen een moeder en haar jong komt of je ze begint te voederen. Moet je dus niet doen. Maar die kans is zo klein dat je nog eerder de lotto zal winnen.

  6. Leven en laten leven. Als die wolven zich hier gelukkig voelen laat ze dan welkom zijn. Als er van één diersoort te veel slechte aanwezig zijn dan is het de mens.

Comments are closed.