VVB: ‘In Vlaanderen is iedereen Vlaming, waar je ook vandaan komt’

De Voorzitter van de ‘Vlaamse volksbeweging’ (VVB) was onlangs gastspreker op de jaarlijkse IJzerwake, en kon zo een publiek van 2500 mensen toespreken. Een zeldzame gelegenheid voor de VVB, want veel volk brengt de organisatie zelf niet meer op de been. De opkomst in Steenstrate was ook niet echt aan de VVB te danken: alhoewel haar eigen voorzitter er sprak maakte de organisatie er geen reclame voor.

Wel reclame was er voor een evenement dat amper twee weken later werd georganiseerd op de Gerlachekaai aan de Schelde in Antwerpen: de start van een nieuwe campagne ‘JA’. Op de Facebookpagina van de VVB zijn foto’s van de opbouw te zien, maar niet van het evenement zelf; volgens onze informatie omdat er amper iemand kwam opdagen.

Een beeld van de opbouw van het VVB-evenement aan de Gerlachekaai met een lege kaai. Zijn er ook foto’s van een volle kaai? We hebben ze alleszins nog niet gezien…

Het was nochtans de moeite: ‘JA’ staat blijkbaar voor JA aan omvolking. Want een dag later verscheen op de Facebookpagina van de VVB een filmpje boordevol allochtonen, die allemaal komen uitleggen dat ze eigenlijk… Vlamingen zijn. Met deze uitsmijter: ‘ In Vlaanderen is iedereen Vlaming, waar je ook vandaan komt.’

Voor de VVB zijn alle Turken en Marokkanen die het leven van de Vlamingen vergallen in alle centrumsteden en concentratiewijken van Vlaanderen, nu dus plots allemaal ‘Vlaming’ geworden louter omdat ze hier wonen. Ze mogen overigens zelfs moslimextremist want er wordt bijgezegd dat ze ‘Vlaming’ zijn ‘wat ook je kleur of overtuiging is’. Moslimextremisme is ook een overtuiging.

De toevoeging ‘volgens de waarden en normen die hier gelden’ redt het zaakje niet, want ‘waarden en normen’ zijn subjectief en veranderend in tijd. Demografie bepaalt alles: als je omvolking aanvaardt, dan zullen je tradities, je monumenten, je feestdagen, en uiteindelijk je taal en je volk verdwijnen. Als de VVB wil zien hoe dat gaat, dat ze dan eens een ‘event’ doet in Anderlecht of Schaarbeek.

Overigens werd het evenement dus gehouden op een kaai in Antwerpen, ver weg van de multiculturele werkelijkheid. Wij roepen de VVB op, haar volgende evenement met wapperende leeuwenvlaggen te houden op het Terlooplein in Borgerhout. Al rond het jaar 2000 moest de VNJ-afdeling daar haar lokaal ontvluchten, omdat de jonge leden door Marokkanen gepest, uitgescholden, aangevallen en bespuwd werden omdat ze een Vlaamse leeuw toonden. En ook in Gent zijn er gezellige pleintjes:

Turken, volgens de VVB ‘Vlamingen’, zingen in Gent een nu dus Vlaams volksliedje. Ze maken ook het gebaar van de ‘Grijze Wolven’, volgens de VVB dus een nieuwe Vlaamse organisatie. Misschien een leuk pleintje voor het volgende VVB-evenement?

Waarom gaat de VVB op zo’n plein eens niet écht van haar ‘nieuwe Vlamingen’ genieten? Een verse Marokkaanse of Turkse rochel in het gezicht heeft doorgaans een uitstekende educatieve werking bij mensen die de voeling met de realiteit een beetje kwijt zijn.

Voor wie zich afvraagt waarom de VVB deze bokkensprongen maakt: De N-VA is bezig aan een poging om wat er nog overblijft van de klassieke Vlaamse beweging in handen te krijgen. Het Zangfeest is al gevallen: daar wordt met geen woord gerept over islamisering, zelfs niet als in het Vlaamse Zaventem Vlamingen worden opgeblazen door moslimterreur. De N-VA wil nu ook de nep-IJzerbedevaart in handen krijgen: daarom zat haar kopstuk Theo Francken recent ook prominent op de eerste rij bij de linkse voorzitter-voor-het-leven Paul De Belder in Diksmuide, die in een wellicht afgesproken een-tweetje de ‘verrechtsing’ van de VVB hekelde.

De VVB wordt met 270.000 euro gesubsidieerd door de Vlaamse overheid met de N-VA erin, en zoals dat dan gaat is bijgevolg prioriteit nummer 1 het behouden van het geld en de betaalde medewerkers. De Vlaamse overheid met N-VA erin strooit elk jaar maar liefst 70 miljoen euro in het rond aan lekkers voor alle mogelijke ‘vormingswerk’.

Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De enige weg om vrij te kunnen spreken en handelen is jezelf onafhankelijk maken van overheidsgeld.

3 comments

  1. HALT aan de omvolking, halt aan die pure & onversneden xenofilie ; want ONS Vlaanderen, deelstaat van ONS Fort Europa willen wij als legaat nalaten aan ONZE (klein)kinderen en niet te grabbel gooien aan illegale indringers en opportunistische asielkolonisten, economisch “asielzoekers”(sic) door oikofobe PoCo-xenofielen gecamoufleerd als…… “vluchtelingskes ocharme”(sic)

  2. De kosmopoliet Bart De Wever probeert via de immigratie, asiel en islamisering van Vlaanderen, de Vlaamse identiteit en cultuur te vervangen door een multiraciale islamitische samenleving. Luidens zijn doelstelling zal dat leiden tot het aanzuigen van nieuwe kiezers bij het electoraat van Afrikanen en moslims. Quid de Vlaamsgezinden? In de ogen van N-VA zijn dat de toekomstige paria’s.

  3. De goeie ouwe VVB. Ooit nog lid van geweest maar da’s lang geleden. Hun voortdurend gedweep met linkse vlaamse groupuscules genre Meervoud, die twee man en een paardekop vertegenwoordigen, stak me tegen. Wiens briljante idee was het om die op de ijzerwake uit te nodigen?

Comments are closed.