Via sociale media maakt de stalinistische partij PVDA, de club van hardcore communisten van Vlaanderen en Wallonië, momenteel druk reclame voor haar jaarlijkse partijfeest ‘Manifiësta’ op 11 september in Oostende. Het event gaat zowaar door op de superkapitalistische Wellingtonrenbaan, één van de lievelingsplekken van de belgische kolonialist Koning Leopold II. De pleinen in de arbeiderswijken van Charleroi en Luik zullen allicht allemaal bezet geweest zijn, zeker?

Het PVDA-partijfeest biedt ook dit jaar weer een overzicht van de brede waaier subsidieslurpende clubs die als satellieten rond de PVDA-zon cirkelen: de steunclub voor de Cubaanse dictatuur ‘Che Presente’, de jeugdindoctrinatiebeweging RedFox… Vorige jaren was ook INTAL present, de ‘internationale’ PVDA-club die er in 2010 mee voor zorgde dat de islamitische terrorist Oussama Atar vrijgelaten werd. De mee vanuit de PVDA opgezette actie leidde 6 jaar later tot de islamitische massamoord in de Bataclan en elders in Parijs, met 130 doden.

De campagne om terrorist Oussama Atar vrii te laten in 2010, met het logo onderaan van PVDA-club INTAL.

Het partijfeest van de PVDA ‘Manifiësta’ wordt steeds afgesloten met een grote politieke meeting, opgebouwd rond de nationale voorzitter-voor-het-leven van PVDA/PTB, Peter Mertens, al sinds 2008 op die stoel, uiteraard zonder verkiezingen.

Peter Mertens op ‘Manifiësta’: ter plekke openlijk het PVDA-partijfeest met een ‘PVDA Plaza’, maar om sjoemelredenen geen spoor in de PVDA-boekhouding die bij het parlement moet ingediend worden. Doel: subsidies graaien.

Opmerkelijk is dat het Partijfeest dit jaar openlijk de steun krijgt van twee van de monopolievakbonden van het land, ABVV en ACV.

De eerste officiële spreker die de PVDA haar steun betuigt is Angeline Van Den Rijse, voorzitter van het ABVV Oost-Vlaanderen.

Ook het ACV komt zijn formele steun aan de PVDA op een Partijfeest uitspreken. Die rol wordt opgenomen door Felipe Van Keirsbilck, algemeen secretaris van CNE, een afdeling van het ACV:

De schatrijke monopoliebonden ACV en ABVV beweren al jaren dat zij een ‘cordon’ leggen rond ‘antidemocratische partijen’, en dat zij daarom ook leden die actief zijn bij het VB moeten uitsluiten. Maar uit deze steunverklaringen op het PVDA-partijfeest blijkt dat dat allemaal hypocrisie is: want als er één partij openlijk en expliciet antidemocratisch is, dan is het toch wel de stalinistische communistische PVDA. De PVDA heeft jaren gejuicht voor de terreur in Noord-Korea, en heeft ook het bloedbad van 1989 op het Chinese Tien-an-Men-plein volmondig gesteund. Maar met extreem-linkse antidemocraten hebben ABVV en ACV géén probleem.

Steunbetuiging door de PVDA aan het moordlustige communistische regime van Noord-Korea
Steunbetuiging door de PVDA-PTB aan het moordende communistische regime van China, na het vermoorden van duizenden studenten op het Tien An Men-plein.
Na het bloedbad in Peking van 1989 verdedigde de PVDA luidkeels het ‘andere standpunt’: de Chinese communisten hadden volkomen gelijk de studenten op het Tien-an-Men-plein af te slachten, zo klonk het.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “ABVV en ACV steunen PVDA op partijfeest”

  1. Waar was Van Ranst, de grote vriend van links en het grote geld, kortom de vriend van elke dictatuur?

Trending

%d