Meer dan 100.000 mensen bij demonstratie ‘Samen voor Nederland’ in Amsterdam

Vandaag vond een grote demonstratie plaats in het centrum van de Nederlandse stad Amsterdam tegen de vergaande corona-maatregelen door het liberale regime van Mark Rutte. Onder andere de politieke partij Forum voor Democratie (FvD), de nationalistische actiegroep Voorpost en alternatieve media als De Andere Krant hadden hun achterban opgeroepen om zich bij de demonstratie te voegen. Het protest verliep zeer gemoedelijk tijdens een zonnige dag, er waren talloze vlaggen, protestborden en gele regenschermen te zien en o.a. FvD-voorman Thierry Baudet heeft de menigte toegesproken.  

Nederland sluit aan bij een Europees verschijnsel van massale demonstraties tegen de uitgerolde corona-maatregelen en de vergaande controlemaatschappij. De aantallen zijn voor Nederlandse begrippen echter enorm, demonstraties van een dergelijke grootte zijn er in de nieuwe eeuw nog niet geweest. Het is tekenend dat ondanks de enorme tegendruk en demonisering vanuit de machtshebbers zoveel mensen zich niet hebben later weerhouden de straat op te gaan om hun mening te uiten.

Reportage van Ongehoord Nederland

FvD-voorman Thierry Baudet spreekt;

Activisten van Voorpost verzamelen op demonstratie

4 comments

  1. Ik hoorde van iemand dat de politie gezegd had dat er 200.000 mensen waren.
    Voor mij was het vooral voor n mars voor vrijheid.
    En volgens iemand met n stappenteller was het 12,2 km (ipv 7).

  2. En dat terwijl de vooruitziende regering en haar experts al wisten welk medicijn we nodig hadden tegen een onbekende ziekte. Wij worden niet geregeerd door politici en wetenschappers, maar door profeten, seculiere profeten, en seculiere profeteren (profiteren , zouden kwade tongen beweren) het strafst.

Comments are closed.