Geen mensen wegduwen naar extreem-rechts, leraarde op de eerste Afspraak na de dik verdiende vakantie de jong-wijze voorzitter van Vooruit, die bijna de hele zendtijd mocht volpraten met zichtbare tolerantie van die twee andere afspraakgasten Christophe Deborsu en Griet op De Beeck die in een vorig leven – maar daar wil ik uiteraard niks mee insinueren – voor De Morgen en Humo heeft geschreven. De talentvolle Waaslander, die de veelmisprezen Tom van Grieken nipt de loef heeft afgestoken als jongste partijvoorzitter van het land, wist zijn deskundigheid in zo goed als àlles wat ‘des mensen’ is in Vivaldi-land, breedvoerig te onderstrepen door het kwistig gebruik van woorden die in het Engels veel indrukwekkender overkomen dan in de schamele taal van – ik noem zo maar een naam – pakweg Guido Gezelle die van Brugge was, maar dat doet hier niks ter zake.

Dat is niet de case die ons hier bezighoudt, bedoel ik. Met die case zijn we, in de jong-wijze visie op de televisie van Conner, niet klaar zolang er in dit land asociale kwasten van alle geaardheden rondlopen die de solidariteit van tous ensemble elf miljoen aan het wankelen brengen door zich niet te laten prikken met het spuitje dat ‘bakent reeds de laan waar ook nieuwere tijden ons wenken’. En luister nu goed, kijkers naar De Afspraak, naar his young Masters voice: ‘Ik zal niet tolereren dat men een heel grote groep mensen –meer dan 90 procent – gaan bestraffen omwille van, zeg maar een groep mensen die eigenlijk vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang’. Iets vroeger op deze boeiende Afspraak Vooruit had de bevlogen promotor van het Vlaams – pardon, van het Algemeen Belang – het gehad over een worst case scenario, waarmee hij duidelijk géén reclame wou maken voor een of andere buurtslagerij waar je lekkere worst kon kopen, maar wou waarschuwen voor een vierde golf door de schuld van vaccinweigeraars die niet mee willen, terwijl wij zo goed bezig zijn.

Toen zat ik stilletjes te denken – hardop denken had geen zin, want dat zouden ze in De Afspraak toch niet kunnen horen: Goed bezig? Misschien hét moment om een van die weigeraars in levenden lijve de studio in te sleuren? Neen, dat gebeurde niet, maar er flitste wél een video op groot scherm binnen met in beeld niemand erger dan… Tom van Grieken met zijn schaamteloze tirade tegen ‘al die linkse leerkrachten in het onderwijs’ en tegen ‘al die multiculturele onzin’ en zijn als uitsmijter bedoelde uitschuiver dat zijn partij – neenee ik noem geen naam – in 2024 de rekening zou presenteren aan al die linkse leerkrachten. Van de verbijsterde verontwaardiging van de gevestigde intellectuelen Vlaanderen hebben de dwarse lezers (M/V) van ReactNieuws waarschijnlijk al kennis mogen (moeten?) nemen, maar ook op De Afspraak sprak de lichaamstaal boekdelen: afkeuring in triplo (tja, de ‘moderator’ laat ik even terzijde). Weinig linkse leerkrachten gehad, klonk het bij Conner, en de rechtse die hij had gehad, was ne goeie lesgever. Die bedreiging van zijn jonge concurrent voor 2024 vond hij not done. Met enige zin voor overdrijving, durfde hij het zelfs te hebben over een ‘Vlaamse taliban, hopelijk fysiek niet zo extreem’. Oei, zou het voor 2024 kunnen zijn: het bommeke van Tommeke?!!! Dàt was niet op De Afspraak.                                                     

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “De Afspraak op eerste schooldag: one Connershow”

  1. Hoe lang moeten wij nog met ONS belastinggeld die sossenrode PoCo-propaganda toeter BLIJVEN fInancieren ? Draai die toelagen kraan volkomen dicht ; geen objectief-correcte informatie, maar PoCo-“duiding”(sic) desinformatie, dan ook geen subsidies meer ! Hoe komt het dat de reporters blijkbaar enkel uit Gent en uit het Gentse afkomstig zijn ? Idem dito voor de vermeende “experten”(sic) die mogen komen opdraven, bijna immer van de Linkse Loge UGENT net of er geen andere univs zijn in Vlaanderen ?

  2. ‘Wie het vaccin niet eert, is het leven niet weert’ … (Frank VdB alias God)

  3. jan hammerbacher

    Gwendolyn Rutten heeft naar aanleiding van die uitspraak al laten weten dat Van Grieken een klein pietje heeft. Tegen zo’n ijzersterke argumenten kunnen we niet op natuurlijk.

Trending

%d bloggers liken dit: