Meerdere media melden vandaag dat banken in Nederland de afgelopen tijd betaaldiensten van dissidenten hebben geblokkeerd. Een deel van de dissidente personen en organisaties worden via de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) het leven moeilijk gemaakt, maar banken blokkeren ook willekeurig rekeningen van activisten. Vooraanstaande organisaties en privépersonen zijn het slachtoffer, waaronder discussieprogramma café Weltschmerz, de uitgeverij Blauwe Tijger en activist Willem Engel. Een rondvraag van ReactNieuws leert dat ook nationalistische organisaties het slachtoffer zijn van de laatste golf van repressie, zo zijn bij bestuurders van Studiegenootschap Erkenbrand en de politieke partij IDNL de bankrekeningen geblokkeerd.

Het lijkt erop dat de banken in samenspraak met de regering de wet tegen terrorisme en witwassen, de Wwft, die hernieuwd is per 1 juli 2021, gebruiken om een flink aantal dissidenten financieel droog te leggen. De redenen voor de blokkades verschillen per bank, maar in het algemeen voert men aan dat het erom gaat dat deze personen en organisaties nepnieuws zouden verspreiden over corona en vaccinaties.

Hoewel sommige banken heel helder zijn over hun keuze, zoals de Triodos Bank, die geen klanten aanneemt die opvattingen hebben ‘die haaks staan op onze waarden’ zoals men in een artikel in de NRC liet weten. In dezelfde krant kwam de Rabobank naar voren als de meest gedreven bestrijder van dissidenten, ze willen van veel maatschappijkritische activisten af, want volgens de bank maken zij zich schuldig aan ‘bewezen desinformatie verspreiden’.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Liberale dictatuur laat bankrekeningen dissidenten blokkeren”

  1. dus moeten we cash geld als een zeer belangrijke , vrijheidsgaranderende waade gaan koesteren . En ruilhandel opnieuw invoeren .

Trending

%d bloggers liken dit: