Filmfestival van Cannes ziet niet graag films die niet in hun (poco)kaart passen

Op dit moment is men bezig met de promotie van de film BAC Nord, die op woensdag 18 augustus in de zalen komt en die veel stof doet opwaaien in het politiekcorrecte film- en mediawereldje. De film-bobo’s vinden dat de film in de kaart speelt van extreemrechts en het Rassemblement national van Marine Le Pen.

Deze flitsende thriller, geregisseerd door Cédric Jimenez, is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal van 18 agenten van de Anti-Gangbrigade in de noordelijke wijken (13e, 14e, 15e en 16e arrondissement) van Marseille, die sinds 2012 worden vervolgd voor het aannemen van drugs en geld van drugsdealers. Dat dat de drugshandel voornamelijk uit Maghrebijnen en zwarten bestaat, is nu eenmaal de pijnlijke realiteit in deze wijken van Marseille. In april werden in deze zaak lichte straffen en vrijspraken uitgesproken, maar het openbaar ministerie ging in mei tegen dit vonnis in beroep. Het is in deze context dat de film in de bioscopen zal worden uitgebracht, na te zijn uitgesteld wegens de gezondheidscrisis.

De film werd buiten competitie vertoond op het filmfestival van Cannes… en de makers zullen het geweten hebben. Ze worden ervan beschuldigd Marine Le Pen en extreem-rechts in de kaart te spelen. Tijdens de persconferentie van de film beschuldigde een ‘Ierse’ journalist de film ervan een karikaturaal beeld te schetsen van de inwoners van Marseille en de kijkers aan te moedigen voor het Rassemblement national te stemmen. De film is ook te vriendelijk voor de politie, aldus het decadente filmwereldje.

Een controverse die acteur Gilles Lellouche graag aan de orde stelde in een interview met de Journal du dimanche, gepubliceerd op 15 augustus. “Ik zie niet wat de Rassemblement national met dit verhaal te maken heeft”. “Ze beginnen te hallucineren!” begon Lellouche, voordat hij verder ging en de beschuldigingen met een handzwaai van tafel veegde: “Ik zie niet in wat de RN hiermee te maken heeft. Ik vind het jammer dat je dit soort dingen kan concluderen door de film te zien. Het is kwaadaardig.” Gevraagd door de zondagskrant naar het feit dat de politieagenten sympathiek waren gemaakt, ook al hadden zij verkeerd gehandeld, legde de acteur van het personage van Greg in BAC Nord toen uit: “Het is de toevoeging van hun frustraties die hen sympathiek maakt. Het zijn uitvoerders die moeite hebben betekenis te vinden in wat ze doen. Degenen die in kwetsbare wijken werken, in Marseille of elders, worden met dezelfde problemen geconfronteerd. Dit zijn wetteloze gebieden die door de Republiek in de steek zijn gelaten, no-go zones . Aan beide kanten, politieagenten en burgers, leidt dit tot frustratie en geweld.“

Acteur Gilles Lellouche neemt de kritiek niet

 “We laten agenten zien die sigaretten stelen, die mensen iets te gemakkelijk om de oren slaan, maar ook die de hele dag vernederd worden omdat ze niet in een woonwijk kunnen komen. Dit alles voor een minimumloon”, gaat Gilles Lellouche verder, waarbij hij preciseert dat hij “noch pro, noch anti-agenten is” en betreurt dat, nadat hij in 2015 na de aanslagen de politie prees, “ze nu zonder onderscheid allemaal slecht zouden zijn”

De acteur wil elke vergelijking vermijden: “Je kunt niet zeggen dat alle agenten doorrot zijn. Er zijn goede en slechte, zoals in alle lagen van de samenleving”.

Links ziet de waarheid niet graag, dat weten we maar al te zeer. Maak van alle delinquenten blonde Zweden of barbaarse Germanen, en de groenlinkse poco-club van Cannes zal tevreden zijn, zelfs al die de waarheid geweld aandoet. We zien nu al historische figuren die in allerlei cultfilms een andere huidskleur krijgen aangemeten: Een zwarte Lancelot, een zwarte Arsène Lupin…….

Het mag stilaan gaan stoppen.

5 comments

 1. neen , de zwakheid van Europa is de grootste bedreiging van Europa . En dan vooral de zwakheid en de goedgelovigheid van onze ” leiders ” de gutmenschen . Te wapen voor outer en heerd !

 2. Een betere publiciteit kan deze film niet krijgen . En we hebben een nieuw waarheidscriterium : geblokt op facebook , verdacht gemaakt door de officiële fact chequers , gebannen van twitter , of weggehoond door de poco’s in Cannes : je zal waarschijnlijk nagels met koppen geslagen hebben .

 3. Zo enorm waar dit. Marseille, maar ook voorsteden van Parijs, London en vele steden in Europa zijn het toneel van Arabische, Afrikaanse en West-Aziatische bendes die het leven daar tot een hel maken. Dit is al zeker 40 jaar gaande maar iedereen die er voor waarschuwde of het zelfs neutraal constateerde, werd weggehoond, vervolgd of zelfs vermoord. Door de verlammende politiek correcte gekte kon dit gezwel ongehinderd voort woekeren en wordt het alsmaar erger. De criminaliteit onder deze groepen, die zelfs links niet meer kan negeren of ontkennen, wordt vergoelijkt door de blanke samenleving de schuld te geven. Wij zijn racistisch, onverdraagzaam, niet empatisch, sluiten deze migranten uit enz. Dat het gewoon om keiharde criminelen gaat en mensen met een verrot normen en waardenpakket mag niet gezegd worden.
  Deze gettovorming is gevaarlijk. In feiten zijn het kolonies geworden van Arabieren, Afrikanen en West-Aziaten.
  En hoe meer van deze steden er komen, hoe meer ze zich aaneen sluiten tot steeds grotere enclaves waar wij niets meer te zeggen hebben. Het toetreden van leden van deze groepen tot de politieke elite is ook al begonnen.
  Mijn voorspelling? Als dit niet stopt, is er over 25 jaar geen onderscheid meer tussen de Arabische, Afrikaanse en West-Europese wereld en kunnen wij als nog niet geconditioneerde blanken alleen nog vluchten naar Oost-Europa of Rusland. Daar is het gezond verstand nog niet verkwanseld gelukkig. Nog niet…..

  1. In Rusland heeft de islam ook al sterk voet aan de grond gekregen.

Comments are closed.