Een toerist uit Nederland is deze week tijdens een rit met de tram in de Italiaanse stad Firenze door een immigrant uit Irak in het gezicht gestoken. De Irakees van Koerdische afkomst is aangehouden en zit inmiddels op het hoofdbureau gevangen, hij wordt verdacht van tenminste zes andere aanvallen in dezelfde stad, zo meldt de lokale pers in Firenze. De Nederlandse toerist werd in het linkeroor gestoken en ligt voor behandeling in het ziekenhuis en zal naar verwachting twee weken moeten herstellen.

Vanuit het eerste onderzoek blijkt dat de dader talloze mensen heeft aangesproken met de vraag ‘waar kom je vandaan’, om vervolgens bij een positief antwoord erop los te steken. De Koerdische man zou wrok koesteren vanwege de rol van de Verenigde Staten van Amerika en de ‘anti-ISIS-coalitie’, in de regio van Irak en Syrië, die daar de Koerden in de steek hebben gelaten. De man was dan ook op zoek naar Amerikaanse burgers en Nederland speelt ook een kleine rol als Amerikaanse ondersteuner in het specifieke conflict.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Nederlandse toerist in Firenze neergestoken door Koerdische immigrant”

  1. Leve de multiculli

Trending

%d