Nederlandse toerist in Firenze neergestoken door Koerdische immigrant

Een toerist uit Nederland is deze week tijdens een rit met de tram in de Italiaanse stad Firenze door een immigrant uit Irak in het gezicht gestoken. De Irakees van Koerdische afkomst is aangehouden en zit inmiddels op het hoofdbureau gevangen, hij wordt verdacht van tenminste zes andere aanvallen in dezelfde stad, zo meldt de lokale pers in Firenze. De Nederlandse toerist werd in het linkeroor gestoken en ligt voor behandeling in het ziekenhuis en zal naar verwachting twee weken moeten herstellen.

Vanuit het eerste onderzoek blijkt dat de dader talloze mensen heeft aangesproken met de vraag ‘waar kom je vandaan’, om vervolgens bij een positief antwoord erop los te steken. De Koerdische man zou wrok koesteren vanwege de rol van de Verenigde Staten van Amerika en de ‘anti-ISIS-coalitie’, in de regio van Irak en Syrië, die daar de Koerden in de steek hebben gelaten. De man was dan ook op zoek naar Amerikaanse burgers en Nederland speelt ook een kleine rol als Amerikaanse ondersteuner in het specifieke conflict.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.