Homolobby wenst vervolging Nederlandse predikant

De Nederlandse organisatie COC, die zegt op te komen voor ‘de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen’, ondersteunt publiekelijk een rechtsverzoek van ene Leon Houtzager tegen het Openbaar Ministerie (OM). Het OM besloot eerder dat er geen grond was om predikant Anthonie Kort vanwege zijn uitspraken over homoseksuealiteit en de christelijke leer te vervolgen. Dit was duidelijk tegen het zere been van een organisatie als het COC, die graag deze predikant achter slot en grendel ziet.

Anthonie Kort is sinds februari 2003 predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel. Afgelopen jaar werden hijzelf en zijn gelovigen het slachtoffer van een haatcampagne vanuit de progressieve goegemeente. In reactie op een ophitsende rapportage van het programma BOOS, dat draait op de Publieke Omroep, werden de gelovigen en zijn voorganger overspoeld met dreigementen en werd zelfs een vuurwerkbom tegen de kerk tot ontploffing gebracht.

Voor het COC is dit blijkbaar nog niet voldoende en de organisatie mobiliseerde de afgelopen dagen de achterban om een mogelijke rechtsvervolging mogelijk te maken, met het verzoek massaal geld te doneren. Daarvoor zal de bekende advocaat Gerard Spong een poging ondernemen om het OM alsnog aan te zetten, de aangifte wegens ‘groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie’ op te pakken.

In eerdere berichtgeving kwam al naar buiten, door onderzoek van journalist Arno Wellens, dat het COC ten minste over de jaren 2017 en 2018 voor miljoenen subsidie heeft ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat maakt dat hiermee via een kleine omweg de Krimpense predikant eigenlijk gewoon door het liberale regime zelf wordt vervolgd.

3 comments

  1. Moet de Koran dan ook niet verboden worden wegens ‘groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie’? Die roept op tot het stenigen van homo’s (7:80-84). Hallo, meneer Houtzager?

  2. Homolobby, COC, de nieuwe decadente norm dat normale mensen perversie noemen.

  3. Waar malen ze nog om, alle seks is feitelijk al verboden wegens het nieuw normaal van 1.5 meter + mondkapje + prikje.

Comments are closed.