Het nieuwrechtse tijdschrift TEKOS gaat in het tweede kwartaalnummer, uitgave nummer 182, voornamelijk over de situatie op het Afrikaans continent. Met algemene beschrijvingen over geschiedenis, cultuur en mentaliteit, specifieker over de demografische explosie en de mislukte landbouwpolitiek. Daarnaast vinden de lezers een aantal opmerkelijke zinnen uit de eerdere bijdragen van de overleden Francis van den Eynde, talloze boekbesprekingen, een groene rubriek en een portret van de oud-burgemeester van Wenen Karl Lueger. Het tijdschrift wordt door Knooppunt Delta uitgegeven.

In ‘Afrika en de liberalisering van de landbouwpolitiek’ beschrijft Jan Sergooris hoe de landbouw zowel belangrijk is voor de productie van voedsel als de startmotor voor economische ontwikkeling. Veel van het landbouwbeleid stokt echter op corruptie en oneerlijke concurrentie vanuit het Westen. Peter Logghe’s artikel ‘De demografische tijdbom die Afrika heet…’ is een noodzakelijke blik op de enorme demografische explosie die Afrika verwacht, van 1,3 miljard mensen op dit moment naar 2,5 miljard in 2050. Het vraaggesprek met de Franse historicus Bernard Lugan geeft een breed beeld van het continent, de Afrika-kenner weet goed te duiden wat nu precies de werkelijke redenen zijn waarom Afrika er voor staat, zoals dit nu het geval is en dat is zeker niet het historisch kolonialisme.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: