In het Groningse Ter Apel is sinds een week een proef aan de gang waarbij winkeliers particuliere beveiligers inhuren tegen winkeldiefstallen. Deze beveiligers hebben nu ook toestemming om in de winkels zelf te surveilleren, wat voorheen niet kon. De kosten van deze proef worden gedekt door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), wat wil zeggen de Nederlandse belastingbetalers. Dit kan eigenlijk ook niet anders, omdat de kosten voor de winkeliers zelf onbetaalbaar zouden zijn.

Ter Apel kampt al sinds jaar en dag met overlast die wordt veroorzaakt door mensen van het asielzoekerscentrum. Het gaat hierbij vooral om ”veiligelanders”, mannen wiens landen eigenlijk veilig genoeg zijn om terug te keren, en die geen kans maken op asiel. Deze mannen zouden eigenlijk uitgezet moeten worden, maar de incompetentie VVD-minister Ankie Broekers-Knol, alsmede onwil van de thuislanden om hun mannen terug te nemen, maken dit onmogelijk.

De veiligelanders, vaak afkomstig uit Noord-Afrika, weten dit natuurlijk wel, en maken van hun verblijf in Nederland gebruik om eens flink de beest uit te hangen. Zo kunnen de chauffeurs van lijn 73 (Emmen-Ter Apel) al lang niet meer rekenen op een veilige werksituatie, omdat zij dagelijks in aanraking komen met agressieve en criminele asielzoekers.

Gemeente Westerwolde, waar Ter Apel deel van uitmaakt, zorgt nu ook voor meer BOA’s. Die moeten te voet en te fiets de omgeving van het AZC in de gaten gaan houden. Ook zegt burgemeester Jaap Velema (D66) tegen RTV Noord dat er wordt nagedacht over het inzetten van ”straatchoaches” die als aanspreekpunt moeten fungeren voor zowel omwonenden als overlastgevers. Waar de BOA een afgezwakte en goedkopere versie van de politieagent is, is de straatcoach een afgezwakte BOA.

Zo wordt er dus gewerkt aan een lappendeken van maatregelen, allemaal symptoombestrijding voor falend migratiebeleid van de landelijke overheid. Over dat beleid hebben burgemeesters en wethouders niets te zeggen. Het werkelijke probleem wordt pas opgelost wanneer de veiligelanders worden uitgezet naar hun land van herkomst.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Winkeliers Ter Apel huren beveiligers tegen ”veilige landers””

 1. […] frequentie waarmee ‘’veiligelanders’’ uit Noord-Afrika voor incidenten zorgen. Reachtnieuws berichtte al eerder over incidenten en het gevoel van onveiligheid onder buschauffeurs. De veiligelanders […]

 2. […] land meer daadkracht bezitten dan Nederland, waar de overheid zich nog niet los kan wrikken van een kleine duizend ‘veiligelanders’. Het is aannemelijker dat dit vrijgevochten Vlaanderen vervolgens de noordelijke Nederlanden […]

 3. Henk der Niederlánder

  En hoe we dan verder vernachelt worden door de regering en Europa.
  Met een paar een tweetjes tussen de regering en de Afrikaanse landen om geen gelukzoekers terug te nemen uiteraard met de nodige support vanuit Brussel wordt er dus niemand uitgezet naar het land van herkomst.
  Het is eigenlijk zeer eenvoudig, als de politiek zou meewerken want je pakt dat gajes op zet ze in een vliegtuig richting hun herkomstland en zoek het verder maar uit met je gajes.
  Want het is uiteraard te idioot om over te spreken dat er ondertussen al miljarden belasting geld naar de gelukzoekers is gegaan en dat dan op het einde van de rit de belastingbetaler ook nog eens mag gaan betalen om winkels tegen dat tuig te beveiligen.
  Daar is inderdaad wel wat politiek lef voor nodig maar ja dat is nou net datgene waar het aan ontbreekt in Den Haag.
  Zouden er in Den Haag een paar mensen meer zitten die de zaak echt zouden willen benoemen is dat hele probleem met een half jaar opgelost en hebben de herkomstlanden hun lievertjes weer terug
  Maar wat doet men hier???
  Men deelt gewoon een stuk of 7000 Nederlandse paspoorten uit zodat, dezelfde belastingbetaler weer voor deze profiteurs mag betalen.

Trending

%d bloggers liken dit: