Uit een onderzoek van EenVandaag is naar voren gekomen dat 59 procent van de Nederlanders geen trek heeft om van het moment dat de Nederlandse regering in 1863 de slavernij heeft afgeschaft een nationale feestdag te maken. Ook vindt twee derde van de ondervraagden niet dat de huidige Nederlandse regering hiervoor excuses hoeft aan te bieden. Omdat een dergelijk dag in de Verenigde Staten van Amerika ook al bestaat, is er de afgelopen jaar een roep vanuit linkse politici en negerorganisaties om hier in Nederland ook een plek voor in te ruimen.

Vorige maand werd dit initiatief extra kracht bijgezet door een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer van de besturen in de vier grote steden van het land, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Men wenst een nationale feestdag op 1 juli. In Suriname, de voormalige kolonie van Nederland, hebben ze ook zo’n dag uitgevonden en deze heet daar: Keti Koti. De Nederlandse regering heeft in het verleden als eens ‘diepe spijt en berouw’ uitgesproken, maar geen excuses willen maken.

De wens voor een dergelijke dag wordt dit jaar extra kracht bijgezet, na de vorige zwendel over #blacklivesmatter waarin sporters werden opgeroepen om op de knieën te gaan en subsidies moesten vrijkomen voor negersorganisaties. Mocht deze afschaffingsdag slavernij worden ingevoerd, dan is er geen twijfel over de volgende stap, namelijk dat er ook gelden moeten vrijkomen om dit ‘leed’ financieel te compenseren, middels de zogenoemde herstelbetalingen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “59 procent Nederlanders: geen nationale feestdag voor ‘afschaffing slavernij’”

 1. Kees, Koos, Joop, Miep, Toos & Truus

  Terecht , met al die PoCo flauwe kul

 2. Laten we ons eerst maar eens druk maken over de afschaffing van echte slavernij, want die is er nog veel te veel, ook in Nederland.

 3. Degenen die van achter de schermen de negers ophitsen liggen niet wakker van historische slavernij, iets wat in de oudheid trouwens universeel aanwezig was onder alle rassen en waarvan de afschaffing in de geschiedenis begonnen is bij de blanke volkeren. Indien men dus werkelijk wakker zou liggen van slavernij, dan zou men niet specifiek de blanke volkeren viseren, maar over de volledige omvang van het historisch fenomeen spreken. Wat er gedaan wordt met het concept van negersuprematie is betrachten de blanke volkeren steeds verder op cultuurmarxistische manier etnisch-raciaal te ontwrichten, zoals het feminisme een cultuurmarxistisch wapen is tegen het patriarchaal gezag en immorele denksystemen zoals sodomisme en transgenderisme wapens zijn tegen de moraliteit van het natuurlijk huisgezin, fundamenteel voor een beschaving.
  De West-Europese regimes zijn vijandig aan de volkeren waarover zij heersen en willen hen vernietigen; het is imperatief voor die volkeren om dat in te zien en zich te verdedigen tegen de dreiging. De inheemse bevolkingen moeten gesloten stammen gaan vormen die bestand zijn tegen de kwellingen vanwege de regimes en die organisatorisch capabel zijn om zich ertegen te verdedigen.

 4. briers ghislain

  Er is dus meer gezond verstand bij de doorsnee bevolking dan bij de politiekers

 5. Het andere derde heeft spijt dat ze op het aanbod om slaven te kopen is ingegaan. De koper is de schurk, de groothandelaar en de verkopers gaan vrijuit. Waar hebben we dat nog gehoord?

  1. Wie bedoel je met groothandelaars en verkopers? Euhh … Oeps !!

 6. Gelukkig heeft twee derden van de Nederlanders nog gezond verstand.

Trending

%d bloggers liken dit: