Deze week vieren de in Nederland wonende zwarte Afrikanen Keti Koti, wat gepaard ging met het gebruikelijke gejammer in de media over het ‘’geërfde trauma’’, de gewenste excuses voor de slavernij, en het permanente subsidie infuus herstelbetalingen. Natuurlijk werd hierbij met geen woord gesproken over de werkelijke oorzaken van de sociaaleconomische kansenongelijkheid.

Ik zou graag van dit podium gebruik maken, om even een lijstje voor te dragen van de landen en entiteiten die mij nog wat verschuldigd zijn voor historisch leed.

Ik heb nog wat te goed van Duitsland, omdat zij mijn grootvader tegen het eind van de oorlog verplicht aan het werk hebben gezet. En voor mijn andere grootvader, die onder moeilijke omstandigheden onder moest duiken toen hij zijn arbeidsplicht weigerde.

Ik krijg nog geld van de nazaten van de veenbazen, voor wie veel van mijn voorouders in de veenkoloniën onder erbarmelijke omstandigheden hebben moeten werken. Het harde leven werd gekenmerkt door werken voor een hongerloon, gedwongen winkelnering en fysieke en psychische mishandeling. Voor al dit leed hebben zij nooit een behoorlijke compensatie gehad.

Ik krijg nog excuses van de Fransen, die mijn voorouders in de Napoleontische tijd hebben onderdrukt, en wiens economische en culturele beleid tot op de dag van vandaag zijn sporen nalaat.

Ik eis ook excuses en een schadevergoeding van zowel Frankrijk als de Katholieke Kerk, voor de vervolging van mijn calvinistische voorouders, die huis en haard achter moesten laten vanwege hun geloof, en in armoede een nieuw bestaan op moesten bouwen in de Republiek.

Ik wil ook excuses en compensatie van Spanje voor de Tachtigjarige Oorlog, en de daaraan voorafgaande uitbuiting en onderdrukking van de Nederlandse onderdanen.

Ik krijg tevens nog excuses van de Nederlandse adelstand, onder wiens voorouders mijn voorouders eeuwenlang hebben moeten zwoegen als horigen.

Ik wil nog geld hebben van de Hunnen, de Magyaren, en de Noormannen, die Nederland geplunderd en kaalgeplukt hebben.

En ik krijg nog iets van de stad Rome, onder wiens heerschappij heel West-Europa tot een wingewest werd gemaakt, en werd omgevolkt met Romeinse kolonisten.

Als laatste wil ik graag excuses horen van de huidige Afrikaanse bevolking, zowel die in Europa als daarbuiten. Het tribale geweld van hun voorouders heeft ongetwijfeld een flinke rol gespeeld bij de emigratie van onze voorouders uit Afrika, zo’n 70.000 jaar geleden. Voor dit historisch leed zou ik graag wat meer herkenning zien.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Ik krijg nog herstelbetalingen”

 1. Zouden geërfde “trauma’s” een betere investering zijn dan een Effectenrekeing bij een bank ?

 2. jan hammerbacher

  Calvinisten hebben zelf ook met veel enthousiasme katholieken, lutheranen en remonstranten onderdrukt hoor. Maar ach, ik zie je herstelbetaling daarvoor wel op mijn rekening verschijnen één dezer dagen?

 3. Afrikanen vergeten dat slaven verhandeld werden voor een goede prijs. En wie ontving het geld voor hun slavernij? Twee keer raden. Misschien kunnen ze beter herstel betalingen vragen aan diegenen die het grote geld ontvangen hebben voor die handel. Maar dat zal de Afrikanen niet zinnen, want net zoals hier en nu in Europa werden zij, het gewone volk, ook verkocht door hun eigen leiders. Slavernij is zwarter dan wat BLM durft te denken.

  1. Jozef Vervloet

   Het Midden-Oosten Afrika is de bakermat van slavernij. Vergeet ook niet de moren, de moslim waar onze goede vriend Godfried is opgeroepen om een halt te houden aan de moorddadige oprukkende islam.

 4. hectorvo250gmailcom

  Vergeet je voorouders niet, Johannes, die op de vlucht voor de Franse zonnekoning, in Zuid-Afrika Boer (mét hoofdletter zijn geworden) en wier hedendaagse nazaten de Regenboognatie van voedsel voorzien en daar dagelijks hun leven bij riskeren. ’t Is maar een detail, maar toch…

Trending

%d