Mark Rutte heeft tijdens een gespannen bijeenkomst van EU-leiders tegen Viktor Orban gezegd dat Hongarije misschien beter de EU kan verlaten. De top vond plaats nadat het Hongaarse parlement een wet aannam die scholen verbiedt om kinderen les te geven over homoseksualiteit en aanverwante verschijnselen. Orban verdedigde de wet door te stellen dat deze nodig is om erop toe te zien dat ouders de seksuele voorlichting van hun kinderen in handen hebben.

Rutte noemde de houding van Orban ‘’schaamteloos’’, en zei dat hij Hongarije het liefst uit de Europese Unie zou zien vertrekken als het deze koers doorzet. Hij ziet ook in dat Nederland hier niet over gaat, en daagde Orban dus uit om zelf de uittredingsprocedure in gang te zetten.

Onder meer de Belgische premier Alexander De Croo en de Luxemburgse premier Xavier Bettel vielen Rutte bij. Bettel kwam zelf in 2015 als homoseksueel uit de kast, en neemt dit conflict met Hongarije hoog op. Polen en Slovenië zouden volgens EU-bronnen achter Hongarije staan, wat zou kunnen betekenen dat een grotere groep Oost-Europese landen dit zou kunnen volgen.

In het Nederlandse parlement werd dinsdag met grote meerderheid een motie aangenomen waarin de Hongaarse wet werd veroordeeld. Alleen PVV, FVD, JA21, en SGP stemden tegen. Opmerkelijk is dat veel Nederlandse politici, waaronder Rutte, zich beroepen op de ‘’waarden van de Europese Unie’’. Men kan zich nu afvragen of het wel verstandig was om de Oost-Europese landen zo snel bij de EU te betrekken. Ondanks het communisme houden veel van deze landen er sociaal-conservatieve en christelijke waarden op na, waar homoseksualiteit nu eenmaal moeilijk bij past.

Mochten de tegenstellingen daadwerkelijk zo hoog oplopen dat Hongarije de EU zou verlaten, dan zou het in navolging van Groot-Brittannië het tweede lidstaat zijn om dit te doen. Hongarije zou dan vrij duidelijk weggepest zijn door de West-Europese landen. De positie van andere conservatieve landen, zoals Polen, zou dan ook wel eens op het spel kunnen staan. In plaats dat het de eigen liberale waarden oostwaarts weet te verspreiden, zou de EU zichzelf doen afbrokkelen.

De Hongaarse minister van justitie, Judit Varga, bekritiseerde Rutte voor wat zij de ‘’koloniale arrogantie’’ noemt waarmee hij Hongarije toesprak. Zij verklaart dat zij altijd zal strijden om te voorkomen dat Hongaren moeten knielen voor Rutte of een andere kolonisator.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

12 reacties op “Rutte daagt Hongarije uit om EU te verlaten”

 1. Waarom gaat rutte niet in Islamabad of saudi arabie of karachi pakistan of zimbabwe demonsteren for homorechten of lebisch en minder kinderen te poepen hij pakt zwakke landen . Echte snoeshaan mooie woorden nieuwe woorden of aanjager of opstoker zit in de hollandse blanke bloed man/ vrouw. Extreem dol zijn ze geworden.

 2. Sinds wanneer is het adoreren en het verafgoden van homo’s een vereiste om lid te zijn van de EU? Met radicale flikkers zoals Rutte en De Croo in invloedrijke posities, krijg je zo’n situatie natuurlijk. Het sociaal experiment om LGBTQP-politiek op te dringen in elke machtsinstelling is pervers en enkel een zieke geest kan zoiets bedenken. Hongarije kan waarschijnlijk beter de EU verlaten om samen met Polen, Slovakije, Tsjechië en de Baltische staten het Intermarium op te richten om zo een front te vormen tegen de EU.

 3. Albert Brouwers

  De bevolking van alle lidstaten van de zichzelf benoemde criminele e.u., bemand met psychopaten en narcisten, heeft hun lidmaatschap aan deze moordende e.u. te danken aan hun corrupte politici die de vloer plat lopen bij het Davos-clubje en andere lugubere groeperingen (v.b. Bilderberg e.z.m.) om gewetenloze gekken zoals Gates, Fauci, Rothshield, Soros, Rockefeller en nog een handvol van die paljassen uit eigenbelang in hun gat te kruipen. Dit zijn misdadigers van het ergste soort die thuishoren in Guantanamo Bay.

 4. jan hammerbacher

  Vreemdelingencrisis: EU doet niks en kijkt de andere kant op. Coronacrisis: EU doet niks en kijkt de andere kant op. Nu kan het allemaal ineens niet snel genoeg gaan. Homorechten en klimaat, al de rest interesseert die onverkozen bureaucraten simpelweg niet.

 5. Welke ‘cultuur’ of ‘godsdienst’ is het ook weer die het van hoge gebouwen gooien van LGBT…-ers promoot/oplegt ?
  Worden de aanhangers daarvan nu ook allemaal verzocht om de EU te verlaten ? Of is dat dan weer racistisch ?

 6. De pedosatanisten (vergeet niet het dossier Dutroux) van de kalergistische Europese Unie willen de onschuld van kinderen corrumperen via de scholen en willen alle vaders neerhalen die hun kroost daartegen willen beschermen. Het is imperatief voor ouders om hun kinderen weg te houden van de scholen en het is kindermishandeling om hen over te leveren aan die roversholen van immoraliteit. De Croo en Rutte zijn vuige perverten, de schimmel op de voeten van hun volkeren.
  Wat Hongarije te doen staat is de sacrale monarchie van Sint Stefanus van Hongarije herstellen, zo hun katholieke wortels volledig hervinden en hun land beschermen tegen de vuile strontstroom die het vanuit de westerse landen toevloeit.

 7. Die vieze ratte miet ons uitdagen dmv een referendum om de eu te verlaten dat durft hij niet

 8. 1.
  ‘Normen en waarden’, Europese dan, zijn een heel rekbaar begrip. Welke Europese ‘normen en waarden’ ? Er zijn Europese landen die niet tot de EU behoren, er zijn landen binnen die EU die dan weer niet tot de eurozone behoren. En Engeland is eruit gestapt. Welke Europese ‘normen en waarden’ gelden er daar ?
  2.
  ‘Mensenrechten’, deze moeten integraal toegepast worden door de EU-lidstaat Hongarije, maar niet voor bijv. Turkije, Qatar (corrupte inrichter wereldkampioenschap voetbal!) of Saoedi-Arabië, maar dan weer wel voor het ‘witte’ Rusland, met economische sancties tot gevolg. Ook Spanje hoeft de politieke rechten van de Catalanen niet te respecteren. In België heeft de Franstalige minderheid een ondemocratische politieke pariteit in de federale regering plus een arsenaal van grendelgrondwetten. Dus zijn er wereldwijd soorten ‘mensenrechten’, alweer een rekbaar begrip…
  3.
  Soevereiniteit, een onafhankelijk land, een staat mag zichzelf besturen op zijn grondgebied : meerderheid tegen minderheid. De scherpe EU-aanval op Hongarije toont aan dat die soevereiniteit (althans op vele vlakken) niet meer bestaat binnen de Europese Unie. We wisten dat al met de Franse en Nederlandse referenda over de EU-grondwet.
  4.
  De geschiedenis herhaalt zich, maar niet helemaal op dezelfde manier. a) ±100 jaar geleden de moordende Spaanse grieppandemie, nu de heftige coronapandemie. b) De Weimar-republiek (1919-1933), het toenmalige Europese kernland, was gekenmerkt door verregaande cultuurdecadentie en libertaire excessen, we weten helaas wat er van geworden is ; de tegenwoordige EUSSR-commissariaten met hun cultuur-ontwrichtende immigratiegelobby en hun extreem libertaire LGBTPQI+-obsessies worden goed vergelijkbaar met deze Weimar-periode. Moet het weer op een debacle uitdraaien of kan het gezond verstand alsnog de overhand behouden ? Of is het al vijf voor twaalf voorbij ?

 9. Hongarofiele Goulash Smuller

  Met zijn gebruikelijk, arrogante pretentie waant Hollander Rutte de geniale strateeg Orban de les te mogen lezen. Hongarije is een soevereine Natiestaat met eigen democratisch gestemde wetgeving, die blijkbaar grondig verschilt van de onze. In het algemeen is er een kloof tussen de conservatieve visie der Oost-Europese Viségrad Staten en die der zich “progressief” wanende , vaak in politiek-correct “woke” bad gemarineerde meningen. Raar genoeg raaskallen PoCo-pipo’s & pipa’s constant over “diversiteit” maar hoe wee als die vermeende “diversiteit” zich uit door één of andere opinie die niet volkomen congrueert met de hunne, dan geldt die vermeende “diversiteit”(sic) blijkbaar plots niet meer, de hypocrieten ! De oud-Vlaamse zegswijze “Het daghet in den Oosten” geldt blijkbaar ook voor het sterk blok dat de Oost-Europese Viségrad Staten uitmaken qua verdediging van “Vrijheid van Meningsuiting” die de dictatoriale West-Europese Staten vruchteloos lijken te willen wurgen ! Blijkbaar heeft een minderheid van 13 van de 27 Natiestaten, waaronder België, ter zake geprotesteerd wat impliceert dat de meerderheid van 14 WEL respect opbrengt voor de Hongaarse soevereine staat en hun wetgeving, ook al kan die haaks staan op de Westerse visie. Wees maar gerust “de honden blaffen terwijl de karavaan voorbijtrekt” ; de Europese Dictatuur kan Hongarije niet verbannen, want dan zouden de Viségrad staten schouder-aan-schouder gaan staan en dat zou, na de brexit, Europa NOG meer verzwakken. Dit neemt niet weg dat het zwaartepunt der macht terug naar de Natiestaten dient te gaan en een nauw cooperatief samenwerkend economische belangen verbond dient te primeren, ter billijke belangen behartiging van AL de Europese SOEVEREINE Natiestaten !

 10. hectorvo250gmailcom

  En dat zegt dan die verwaande snoeshaan die nu al maanden lang ‘demissionair’ (in goed Nederlands ontslagnemend) is en er maar niet in slaagt een coalitie in mekaar te flansen die het land kan besturen. Normen en waarden, zei u?…

 11. Men hoeft andersgeaardheid toch niet te promoten? Dat is toch logisch?
  Verstuurd vanaf mijn iPhone
  >

  1. Hector Hetero, die volle zon verkiest op een regenboog bij regen met zonnschijn, kwestie van goesting !

   Juist ,wIj promoten toch ook niet onze heterofiele ingesteldheid met een vlag waaruit blijken zou dat wij met heterofiele betrekkingen WEL procreatie kunnen verwekken, conform de ordening gepland door God-Jaweh-Allah-MoederNatuur . Evenmin houden wij carnavalesk gecostumeerde, soms zelfs ronduit als uiterst vulgair gepercipieerde, stoeten ter promotie van onze heterofiele ingesteldheid. “Leven & laten leven” en “Doe normaal, dat is al gek genoeg” houden wij zelf goed in ere. Als holebi’s en aanverwanten dat ook zouden doen, zou er minder onnodige animositeit zijn die symbiose zou kunnen vertroebelen, waar niemand bij gebaat is.

Trending

%d