De oprichtingscommissie van de Haarlemse afdeling van Bij1 wil een door de leden verkozen bestuurslid opzij zetten. Els Holthuis, die afgelopen week door de Haarlemmer leden werd verkozen als bestuurslid, is namelijk een Blanke, heteroseksuele vrouw (ogenschijnlijk ook zonder aandoeningen), en de initiatiefnemers van de Bij1-afdeling hadden liever een transgender gewild.

Holthuis verklaart tegenover de IJmuider Courant dat eerdere gesprekken tussen haar en de kerngroep erop gericht waren dat zij zich terug zou trekken als bestuurslid. Ze vertelt ook dat ze eigenlijk niet wist wat haar overkwam, omdat zij dacht dat Bij1 stond voor ”volledige gelijkheid, ongeacht ras of geaardheid.” Niemand had haar verteld dat volgens het politiek-correcte dogma racisme tegen Blanken geen racisme kan zijn, en dat seksisme tegen heteroseksuelen evenmin seksisme mag heten.

Holthuis, die bestuurlijke ervaring heeft bij het COC-Kennemerland, was in de ogen van de ledenvergadering een geschikte kandidate. De kerngroep van Bij1 Haarlem heeft nu aan het landelijke partijbestuur gevraagd om te bemiddelen en belooft na die gesprekken openheid van zaken te geven.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Bij1 commissie zet blank bestuurslid opzij”

  1. En dat voor een partij dat in de tweede kamer steeds naar de grondwet wijst. Het zijn zelf de grootste rascistische partij.

    1. Toon Autoch, autochtoon

      Ja, blijkbaar autochtonofoob racistisch !

Trending

%d