De onderneming die vrijwel alle Nederlandse media dagelijks van nieuws voorziet wordt overgenomen door miljonair Chris Oomen. Deze oligarch koopt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) van van een andere oligarch, namelijk John de Mol, die de onderneming bij zijn andere mediabedrijven had neergezet en ervan af wilde. Oomen heeft laten weten dat deze keuze ‘maatschappelijk is ingegeven’, tegenover dagblad de Volkskrant sprak Oomen zijn zorgen uit over ‘nepnieuws’ dat volgens hem o.a. van volksvertegenwoordigers Donald Trump en Thierry Baudet afkomstig is.

Oomen heeft niet alleen het idee opgevat dat sommige volksvertegenwoordigers onwaarheden de wereld in helpen, hij liet ook in de pers weten niets te hebben met de critici van de vaccins tegen het coronavirus, zoals de bekende organisatie Viruswaarheid. Volgens Oomen is het ‘asociaal’ om je niet te laten vaccineren en hij vindt daarbij dat je dan ‘niet langer het recht hebt om voorrang te krijgen op de reguliere zorg’.

Het Algemeen Nederlands Persbureau BV (ANP) is het grootste Nederlandse persbureau en staat sinds 1934 aan de basis van het nieuws. Het doel is om onafhankelijk en feitelijk gecheckt nieuws te leveren. Dagelijks levert het ANP ruim 250 nieuwsberichten aan vrijwel alle Nederlandse media en dagelijks zijn er 50.000 nieuwe foto’s beschikbaar in de beeldbank. Het persbureau verzorgt daarnaast dagelijks tientallen radio-uitzendingen en fotoreportages. Het digitale beeldarchief van ANP Foto omvat 100 miljoen foto’s.

Bron ANP.nl

Ondanks dat dit opvallende meningen zijn van de nieuwe eigenaar van de ANP, laat hij overal weten dat met het ANP ‘…er altijd één club is die feitelijk en onafhankelijk is en zich verre houdt van fake news’. Oomen heeft zijn geld bijeengeharkt middels beleggen en heeft een vermogen van tussen de 800 en 900 miljoen euro en is daarmee een van de rijkste mensen van Nederland. Het is niet bekend gemaakt hoeveel de oligarch voor de ANP heeft betaald.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Algemeen Nederlands Persbureau komt in handen van andere oligarch”

 1. Hilligehekken Thijs

  JULLIE HEBBEN HET OVER OLIGARCH CHRIS OOMEN. j u l l i e c o n c l u s i e o v e r C h r i s O o m en is VOLLEDIG EEN FOUTE CONCLUSIE. Hij was vroeger directeur van zorgverzekeraar DSW. Deze hr Oomen kwam altijd op voor de gewone man. Hij heeft zelfs geprotesteerd , persoonlijk, in de Nederlandse 1e KAMER omdat hij van mening was dat de zorgverzekeraars TE VEEL MACHT KREGEN IN NEDERLANDF. Deze Chris Oomen is een geweldige, eerlijk, Integere man.
  Jullie moeten je conclusie herzien.
  Ik ben een gewone , eenvoudige Nederlander met veel interesse voor politiek .
  Chris Oomen verdiend een pluim, een geweldig man.
  Hilligehekken thijs Verschurestraat 1222cp Hilversum NL

 2. Betalen deze gasten wel belasting zoveel vermogen hebben hun niet te geloven.

Trending

%d