Deze week vond in Brussel een breed uitgemeten ontmoeting plaats van alle NAVO-lidstaten, om over het beleid van de organisatie te praten. Daar werden de talloze missies besproken die de NAVO onderneemt, ook deze waarin Nederland een rol heeft. Zo werd bekend dat in de missie van juli van dit jaar, die gaat naar Litouwen, Nederland deel uitmaakt van een Duitse eenheid. Daarbij huurt Nederland van dat land nu in totaal een achttiental Leopard 2A6-tanks, want zelf heeft Nederland in 2011 de hele tankeenheid opgeheven en alle tanks verkocht.

Op Amerikaans bevel stuurt de NAVO Nederlandse militairen de hele wereld over. Een van de keuzes is om de Europese grootmacht Rusland te provoceren door militaire oefeningen vlak naast de grens van het land te houden. In Litouwen gaat Nederland samen met Duitsland, maar ook met Noorwegen en Tsjechië, o.a. met tankeenheden oorlog nabootsen. Rusland bekijkt de troepenbewegingen richting het land met argusogen en heeft als antwoord hierop nieuwe militaire eenheden in het westen van het land gestationeerd.

Defensie levert een bijdrage aan de versterkte militaire aanwezigheid van de NAVO in Litouwen, de zogeheten enhanced Forward Presence. Het gaat om 270 militairen voor een multinationale battlegroup. Het bataljon waarvan Nederland deel uitmaakt staat onder Duitse leiding en is gestationeerd in Rukla. Door het zorgwekkende optreden van Rusland besloot de NAVO tot het sturen van extra militairen naar de Europese oostgrens. Het is een van de ‘geruststellende maatregelen’ voor de Oost-Europese bondgenoten.

Bron Nederlandse Defensie

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Nederlands leger vertrekt in juli met gehuurde tanks richting Rusland”

 1. […] over de wereld worden gezonden om daar diverse klusjes op te knappen, zo worden deze maand met o.a. de Duitsers oefeningen gehouden in Litouwen. Om buiten de NAVO, onder Brits beheer, mee te varen met een samengestelde, […]

 2. jan hammerbacher

  Ze kunnen bij Jürgen Conings nog een paar raketwerpers huren.

 3. Arm Europa dat denkt een gigant als Rusland te plagen.
  Rusland met zijn eeuwenoude geschiedenis, vaste waarden en prachtig erfgoed.
  Hopelijk marcheert grootleider Poetin binnenkort Europa binnen om dit islamgekweld en lamlendig continent de les te leren!

  1. ‘Vaste waarden, prachtig erfgoed … ‘ : Lenin, Stalin, Raspoetin … allen met het bloed van miljoenen doden – een groot deel zelfs onder hun eigen volk ! – aan hun handen. Prachtig erfgoed, inderdaad.

 4. ‘Nederland provoceert’ … ‘de navo provoceert’ … ‘Amerika provoceert’ … Je zou denken dat schrijver van bovenstaand artikel al een aantal jaren de actualiteit niet meer volgt?…
  De enige die hier constant provoceert is Rusland (Oeps! – bijna schreef ik ‘Sovjetunie’). Nooit gehoord van de ‘inname’ van de Krim, nochtans nog niet zolang geleden? En wie stuurt er voortdurend zijn gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers het luchtruim van sommige Navo-landen in? Is dàt dan geen provocatie? Het minste wat we kunnen doen als Navolanden is tonen dat we er òòk nog zijn, o.a. door militaire maneuvers dichtbij hun grenzen. Zoniet zullen op een mooie lentedag plots ook de Baltische landen door Poetin ingepalmd zijn.
  Anderzijds : tonen dat we er ook nog zijn, en daarvoor tanks moeten huren? Om de slappe lach te krijgen…

Trending

%d bloggers liken dit: