Frankfurt zuivert politiekorps

De politie van de Duitse stad Frankfurt heeft een speciale eenheid opgeheven, nadat een aantal leden werden betrapt op het delen van ‘rechts-extremistisch’-materiaal. Het zou gaan om achttien agenten, die nu op non-actief geplaatst zijn in afwachting van het onderzoek. De teksten en symbolen, die door deze agenten via WhatsApp en Telegram gedeeld zouden zijn, zijn volgens de politie van een discriminerende aard. De huizen en werkplekken van de agenten van de SEK (Spezialeinsatzkommando) zijn inmiddels doorzocht.

Dit is het zoveelste incident in de afgelopen jaren waarbij Duitse veiligheidsdiensten worden opgeschrikt door vermeende ‘extreemrechtse’ sympathieën in eigen kring. Vorig jaar nog hief het Duitse leger een elite-eenheid op, Kommando Spezialkräfte (KSK) genaamd, vanwege het hoge percentage leden met rechtse sympathieën.

Dit probleem is misschien ook niet te vermijden in Duitsland, waar alle gevestigde instituties de bevolking toeschreeuwen dat nationalisme en militarisme kwaadaardig zijn. Iedere instelling in zo’n land, of het nou het leger of politie is, zal vervolgens moeite hebben om voldoende jonge mensen aan te trekken die bereid zijn te strijden voor het eigen land. Potentiële rekruten zullen dan al snel voornamelijk voortkomen uit sociale en politieke milieus, waar het stigma op nationalisme minder sterk aanwezig is.

Daar komt nog eens bij dat politieagenten, vooral die in de steden, dagelijks in aanraking komen met de bruisende diversiteit van onze multiculturele samenlevingen. Dit heeft op veel gezagsdragers een voorspelbaar effect, en leidt tot een hoop stoom die afgeblazen moet worden in online chatgroepen.

Al met al lijkt dit een probleem te zijn, waarmee de Bondsrepubliek Duitsland voor de rest van zijn bestaan mee zal moeten worstelen.

4 comments

  1. weer 18 mensen die hun taak naar behoren willen uitvoeren in plaats van de reet van corrupte politici te likken . En binnenkort weer janken over de ” demotivatie ” van het overheidsapparaat .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.