Libiër in AZC roept op tot kelen christenen, wordt vrijgesproken

Een Libische man van 33, die in 2019 in een asielzoekerscentrum (AZC) op had geroepen tot het bestrijden van christenen, is door de rechtbank vrijgesproken van opruiing. De man had in november 2019 in het AZC in Assen geroepen dat de islam het enige ware geloof was. Nu is dat natuurlijk niet illegaal, ware het niet dat hij ook luid en duidelijk liet weten dat christenen afvalligen zijn en daarom met het zwaard bevochten dienen te worden. Hierbij maakte hij naar verluid een snijdende beweging langs zijn hals.

Volgens de rechter was dit alles echter niet genoeg voor een veroordeling voor aanzetten tot haat. Het korte tijdsbestek van de oratie speelde hierbij een rol, alsook het feit dat enkele aanwezige personen islamitisch waren, zo schrijft RTV Drenthe. Wel vond de rechter dat de man dreigementen uit had gesproken, en dat hij twee weken de cel in zou moeten.

Zou moeten, want de Libiër in kwestie heeft zelf inmiddels het hazenpad gekozen. Dit kon hij doen nadat hij werd overgeplaatst naar de zogenaamde Handhaving en Toezicht Locatie in Hoogeveen.

4 comments

 1. Dit beleid van tolerantie jegens migranten, nagestreefd door onze staat, brengt op het punt van absurditeit.
  En dan zal iedereen weer verontwaardigd zijn als weer zo’n Libiër explosies zal maken in het theater en de metro.
  Mensen zijn al vergeten wat tolerantie is.
  Tolerantie is pluralisme van opvattingen, liberale ideologie, bereidheid om totalitaire systemen te weerstaan, terroristische staten.
  En dat bestaat niet in ons land. Migranten laten hen doen wat ze willen, en ze zullen er op geen enkele manier voor gestraft worden.
  Zij vormen een bedreiging voor de veiligheid van de staat, de democratie, de vrijheid van religie en de individuele rechten en vrijheden van de burger.
  Als je naar het buitenland komt, accepteer dan hun waarden, tradities en religie.
  Jammer dat de overheid dit niet begrijpt.

 2. Koloniën waren slechts mogelijk door medewerking en verraad van de inlandse elites. Vandaag herhaalt deze geschiedenis zich, maar nu is het de beurt aan Europa en de USA … En wie koloniseert Europa en de USA? Zie de toespraak van wijlen president Kennedy net voor zijn dood aangaande verborgen krachten en zo.

 3. Maar met een spandoek vreedzaam protest voeren, ooh nee, gevangenis in… .
  België is rot en corrupt aan de top.

  1. De overheid erkent zelfs religies en betaalt de bedienaars ervan, die de Belgische grondwet op cruciale punten afwijzen, voorbeeld: discriminatie van vrouwen, vrouwen die geen bedienaar van godsdienst mogen worden. Sommige erkende religies erkennen de scheiding van kerk en staat niet. Sommige erkende religies roepen op tot geweld tegen homoseksuelen.
   De erkenning van religies is in België absoluut. Een kapitale fout. Sommige excessen bij bepaalde religies staan haaks op de rechten van het individu, de grondwet en Mensenrechten. Moet herbekeken worden en desnoods gesanctioneerd met intrekking van erkenning en vergoedingen + sluiten van de foute gebedshuizen. De hoofddoeken. Politiek-religieus symbool in islamitische regimes. Moslims die de scheiding van kerk en staat verwerpen stellen zich buiten de wet en hitsen de moslims op tegen de ongelovigen en andersgelovigen. Het is geen geloofspunt maar de politiek/religieuze intentie, een stappenplan om de islamitische staat te creëren en de grondwet te vervangen door de koran (de wet van Allah). Zij vormen een bedreiging voor de veiligheid van de staat, de democratie, de vrijheid van religie en de individuele rechten en vrijheden van de burger. Kortom een staatsmodel zoals in Iran, Afghanistan, Pakistan, etc…

Comments are closed.