Opnieuw afsplitsing Forum voor Democratie, drie TK-leden vertrekken

Deze week is er opnieuw een splitsing te betreuren binnen de populistische politieke partij Forum voor Democratie (FVD), maar liefst drie van de acht Tweede Kamerleden hebben besloten om een andere weg in te slaan. Het gaat om de FVD-fractieleden Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders. Er is een “verschil van inzicht ontstaan over de manier waarop politiek bedreven wordt”, zo valt te lezen in het persbericht van Wybren van Haga en dat wordt als reden gegeven om niet langer bij de partij te blijven. Het FVD zegt de stap te betreuren.

Het bericht van afsplitsing komt na diverse campagnes en berichtgeving in de Nederlandse systeempers over onenigheden in het FVD. De persmuskieten blijven ook na de verkiezingsuitslag zoeken naar de kleinste verschillen binnen de partij, om deze vervolgens groot op te blazen in de krantenkolommen. Een beproefde tactiek om politieke partijen en personen tegen elkaar uit te spelen en in de vernieling te helpen.

Partijleider Thierry Baudet laat namens het FVD weten in de toekomst constructief samen te gaan werken met de drie afgesplitste Kamerleden. “Dat zijn we verplicht aan onze achterban en aan onze idealen, maar vooral aan een land dat hunkert naar een solide oppositie.” Toch zullen er bij deze achterban velen niet erg te spreken zijn over de plotsklapse breuk en of dit wellicht niet anders opgelost had kunnen worden.

Met name het vertrek van Wybren van Haga zal een aderlating voor de partij zijn, hij haalde bij de laatste verkiezingen een substantieel aantal stemmen en valt op door scherpe optredens in de Tweede Kamer, bovenal als het gaat om de roekeloze coronamaatregelen van het liberale regime.  

2 comments

    1. Neen, zeer jammer. Hiermee speel je enkel de andere partijen mee in de kaart.

Comments are closed.