Zaak ‘Reuzegom’: Zware veroordeling De Morgen en Douglas De Coninck als leugenaars

De ‘krant’ De Morgen en haar ‘journalist’ Douglas De Coninck zijn zopas door de Raad voor de journalistiek, hun eigen collega’s dus, bijzonder zwaar veroordeeld voor een ganse lading leugens die totaal in strijd zijn met de journalistieke deontologie.

Aanleiding was de zaak ‘Reuzegom’, waarin een jonge student tragisch om het leven kwam bij een gruwelijke studentendoop. Een van de leden van de studentenvereniging Reuzegom is de zoon van de Antwerpse gouverneur Cathy Berx (CD&V); hij heeft echter met de hele zaak niets te maken, omdat hij bij de doop niet aanwezig was en op dat ogenblik zelfs als student via het Erasmus-project in het buitenland verbleef.

Cathy Berx staat echter bekend als iemand van de conservatieve vleugel van CD&V, die ook gematigd Vlaamsgezind is, en dus haalde de linkse haatkrant De Morgen weer alle leugentechnieken van stal, waarbij geen enkele regel van privacy, deontologie of geheim van het gerechtelijk onderzoek gerespecteerd wordt.

Er werd zowaar staalhard geschreven dat de zoon van Berx als doopproef ‘ontmaagd’ was, dat hij had moeten ‘poepen en pijpen’, en dat hij ook nog ‘coke’ het gebruikt. Klein detail: dat was allemaal verzonnen en gelogen door Douglas De Coninck.

De Raad voor de Journalistiek haalt nu staalhard uit en ontmaskert De Morgen als de linkse leugenfabriek die zij is. Geniet even mee:

De Raad stelt vast dat het artikel een vertekend en waarheidsgetrouw beeld geeft van het verhoor van de (zoon van Berx). De journalist presenteert het als waarheidsgetrouw door ogenschijnlijk letterlijk te citeren, maar dat blijkt niet te kloppen. Uit een vergelijking van de tekst van het PV van verhoor met de citaten in het artikel blijkt dat (de zoon van Berx) verklaringen in de mond worden gelegd die hij nooit heeft gegeven en dat verklaringen uit de context worden getrokken of zodanig worden samengebracht dat het artikel een vertekend en verkeerde beeld geeft van wat gezegd is tijdens het verhoor. (…) De journalist heeft op geen enkele manier geprobeerd om te controleren of de citaten uit het verhoor en zijn weergave ervan kloppen.’

Een nog vernietigendere omschrijving van het begrip ‘leugenpers’ is zelden gegeven. En dan nog door de collega-journalisten van De Morgen zélf!

De Raad voor de journalistiek verklaart daarom de klacht van Berx en haar zoon tegen De Morgen en Douglas De Coninck volledig gegrond.

De Morgen is tegenwoordig het linkse aanhangwagentje van Het Laatste Nieuws, wordt gedrukt op een papierkwaliteit voor sigarettenblaadjes, en maakt deel uit van de persmonopolist DPG Media, vroeger de Persgroep. De krant krijgt zo toegang tot de jaarlijks zowat 300 miljoen euro belastinggeld waarmee de Belgische linksliberale politieke kaste de pers opkoopt, en ervoor zorgt dat er enkel nog propaganda tegen rechts wordt verspreid.

Een gevolg daarvan is overigens dat de twee Belgische persmonopolisten, DPG Media en Mediahuis, met Belgisch belastinggeld ook de Nederlandse pers kunnen opkopen en politiek-correct om zeep kunnen helpen.

De hele uitspraak kan HIER gedownload worden.

5 comments

  1. Waarom is die “Reuzegom” zo groot, als ze die in stukjes snijden kunnen daar toch meer mensen mee gommen.

  2. Hoelang moeten we nog belastinggeld blijven ophoesten voor die rooie tabloid?

  3. Dus “Laster & Eerroof” vanwege die prietpraat klavierkotser, hopelijk ligt er een dweil onder zijn klavier….

  4. De gazettenpraat schrijvelaar van de Link(s)e PoCo-Propaganda Toeter terecht teruggefloten.

  5. Ik heb absoluut geen sympathie voor tjeven en tjevenstreken . Maar de waarheid heeft haar rechten . Dus moeten ” de morgen ” en aanverwante dit vonnis ook op de frontpagina vermelden , en een zware schadevergoeding betalen aan deze politica en haar zoon . Bovendien moet elke vorm van subsidie aan een zo leugenachtig kanaal daadwerkelijk gestopt worden . Is er geen magistraat meer vrij in Mechelen om dit tot het bot uit te zoeken ? Ik heb wel een vraag : indien de ” lugenpresse ” zich zo iets permitteert tegenover iemand die toch ingekapseld zit in het systeem , hoe ver gaan ze dan voor mensen die die macht niet hebben ? Bang om hun geloofwaardigheid te verliezen moeten ze niet meer zijn , die hebben ze al lang niet meer .

Comments are closed.