Het lijdt geen twijfel, de knappe prins die het slapende en weerloze Sneeuwwitje ongevraagd kuste, was een voorloper van Harvey Weinstein, de seksmaniak die zijn dagen slijt in een Amerikaanse gevangenis. Dat is zowat de stelling van sommige Amerikaanse neo-feministen en manwijven, althans. Alsof die perverse handtastelijkheden nog niet volstaan, is dit sprookje ook een ode aan het seksisme. De dwergen namen Sneeuwwitje immers ook in huis in ruil voor huiselijke taken. De vrouw als lustobject én huiselijke slaaf, oh gruwel!  

Maar de ongevraagde kus van de prins op het onschuldig slapende meisje, tart alle verbeelding. Het is een typisch voorbeeld van de ‘blanke patriachale overheersing’.  Tegen zo’n seksueel grensoverschrijdend gedrag moet hard worden opgetreden. Het is dus duidelijk: dit seksistisch en misogyne verhaal van de gebroeders Grimm, geschreven in 1812, moet worden herschreven! Een zwarte transgenderprins zou al veel goedmaken, denken we.

Dat herschrijven geldt trouwens ook voor andere sprookjes, waarvan de inhoud ons in de gordijnen jaagt. Zo hebben we Roodkapje die cake en boter naar oma brengt. Is boter soms geen dierlijk product, gemaakt van koemelk. Zijn het niet de runderen, waarvan er zo’n 1,7 miljard rondlopen op deze aarde,  die verantwoordelijk zijn voor de hoge CO2-uitstoot. Het is dus duidelijk dat zowel de gebroeders Grimm als Charles Perrault, die het verhaal bewerkte, de wereld om zeep wilden helpen.

Hebben Greta en Anuna de sprookjes van de gebroeders Grimm en Perrault dan niet gelezen? Breng ze niet op gedachten, fluisteren ze me hier in.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “De perverse prins van Sneeuwwitje”

  1. Jozef Vervloet

    Dat men maar enkel over die kus is gevallen. Wat te denken van sneeuwWITJE? Wanneer brengt Disney een nieuwe versie uit? Sneeuwzwartje met prins op een zwart paard.

  2. Zijne Prinselijke HIV Hoogheid

    Ik had nochtans een condoom over mijn tong getrokken om haar toch niet te besmetten

  3. Ik ben toch zo romantisch aangelegd

  4. En ze hielden geen afstand, ze waren niet getest, niet gevaccineerd en droegen geen mondkapje! Frank VDB, kom in actie!

Trending

%d