Bijna 60% Fransen steunt generaals die Macron en kliek terechtwijzen

Volgens een opiniepeiling van Harris Interactive, in opdracht van de nieuwszender LCI, heeft 64% van de ondervraagden van de brief van de Franse generaals gehoord en weet 38% precies waarover het gaat. In totaal steunt 58% van de ondervraagden de militairen die de brief hebben ondertekend, zo blijkt uit deze peiling, die is uitgevoerd onder een steekproef van 1613 personen. In totaal is 84% van de ondervraagden van mening dat het geweld met de dag toeneemt en 73% is van mening dat het land uiteenvalt. En dan iets wat ze zeker niet graag zullen horen: bijna 1 op de 2 Fransen gelooft dat Frankrijk ‘binnenkort een burgeroorlog zal meemaken’ en dat ‘het leger moet ingrijpen zonder daartoe opdracht te hebben gekregen’.

Enkele passages uit de bewuste brief van de militairen (eigen vertaling):

“De gevaren nemen toe, het geweld neemt met de dag toe. Wie had tien jaar geleden kunnen voorspellen dat een leraar op een dag buiten zijn school zou worden onthoofd? Nu kunnen wij, de dienaren van de Natie, geen passieve toeschouwers zijn van dergelijke acties”.

“Daarom moeten degenen die ons land leiden absoluut de nodige moed vinden om deze gevaren uit te roeien. Daartoe volstaat het vaak de reeds bestaande wetten zonder zwakheid toe te passen. Vergeet niet dat, net als wij, een grote meerderheid van onze medeburgers genoeg heeft van uw weifelende en schuldbewuste zwijgen”.

“Als er niets wordt gedaan, zal de laksheid zich onverbiddelijk in de samenleving blijven verspreiden, wat uiteindelijk zal leiden tot een explosie en de ‘tussenkomst van onze actieve kameraden’. We hebben de missie om onze beschavingswaarden en landgenoten te beschermen. Wij zien dat er geen tijd meer is om te talmen, anders zal morgen een burgeroorlog een einde maken aan deze groeiende chaos en zullen de doden, waarvoor u verantwoordelijk zult zijn, met duizenden geteld worden”.

Kan tellen, zouden we zeggen.

One comment

  1. Ze zijn tot nader order de laatste hoop van de Franse patriotten en dito Europeanen. Ik kan alleen maar vaststellen dat Hitler en het Derde Rijk niet spontaan verdwenen zijn. Ik vrees dat het islamo-liberalisme en de asielmaffia ook niet spontaan zullen stoppen met de kolonisatie van Vlaanderen en Europa..

Comments are closed.